Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posarà en marxa un pla de protecció i seguretat per a la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya, el proper 14-F

dijous 11 febrer 2021

L’Ajuntament ha establert una sèrie de mesures i normes de protecció i seguretat per garantir el dret a vot i evitar riscos durant la jornada electoral

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que ‘hem habilitat i condicionat els espais i equipaments on tindrà lloc la votació per tal que la jornada transcorri amb la major normalitat i garantir que la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot, amb la màxima seguretat’

 

L’Ajuntament de Salou, seguint les indicacions dels procediments d'actuació en seguretat sanitària, en el marc dels protocols del pla sectorial COVID-19, dins del PROCICAT, ha elaborat un pla de seguretat COVID-19 que s’activarà aquest proper diumenge, dia 14 de febrer, en el decurs de les eleccions al Parlament de Catalunya.

Així, s’han establert els recorreguts segurs d'entrada i sortida als espais electorals; la ubicació de les meses i la seva distribució; les cadires on seuran presidents i vocals; les cabines de votació; la taula per a les paperetes; el punt d’informació general; la posició dels votants, la distància de seguretat; els espais segurs per a la retirada dels Equips de Protecció Individual (EPI); la zona de serveis públics, i el sentit de circulació i d’espera que hauran de respectar els i les votants.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “volem que el procés electoral d’aquest diumenge es desenvolupi amb les màximes garanties de seguretat, per la qual cosa tindrem una sèrie de normes que caldrà complir per tal de protegir les persones de qualsevol risc de contagi”.

A més dels recorreguts segurs, l’Ajuntament de Salou ha preparat els corresponents EPI per als membres de les meses, col·laboradors de l’Administració i col·laboradors COVID. Als membres de les meses se'ls prendrà la temperatura per accedir a l'interior dels recintes.

Cada col·legi electoral disposarà, a l'entrada, d'un dispensador de gel hidroalcohòlic d’obligat ús pels votants; i s’ha previst el desplegament de controladors a l'interior del recinte i a la porta d'entrada per tal de vigilar que qui accedeixi al seu interior porti, sempre, la mascareta ben posada, mantingui les distàncies de seguretat establertes i circuli segons les indicacions i recorreguts.

Per tant, els votants hauran de seguir les normes i els itineraris establerts a l'interior dels col·legis, on hi haurà un punt d'entrada únic i un altre de sortida. 

 

També, durant tota la jornada electoral es garantirà una ventilació constant i adequada dels recintes.

 

Les distàncies de seguretat a tenir en compte són:

 

- Distància de 2 metres entre les diferents meses electorals.

- Distància d’1,5 metres entre els membres de la mesa, lateralment; entre els electors, tant a dins com fora del local electoral; i entre les meses i els electors. Es preveu, també, una distància suficient per disposar de cabines de votació i també prou espai entre elles.

 

Els espais per exercir el dret de votació són els següents:

 

  1. Pavelló Cap Salou -Secció electoral 001 (3 meses: 1A, 1B, 1C)

Adreça: Carrer del Fonoll, n. 6 B.

 

  1. Hall Ajuntament   - Secció electoral 002 (2 meses: 2A, 2B)

Adreça: Passeig del 30 d'Octubre, n. 4.

Anteriorment, local Escola Europa, meses ubicades entrant, a l'esquerra.

 

  1. Hall Teatre Auditori - Seccions electorals 003 i 009 (3 meses: 3U, 9A, 9B)

Adreça: Carrer de l'Advocat Gallego, n. 2.

Anteriorment, local Escola Europa, meses ubicades entrant, a la dreta.

 

  1. Pavelló Salou Ponent - Seccions electorals 004, 007 i 011 (7 meses: 4A, 4B, 7A, 7B, 7C, 11A, 11B)

Adreça: Carrer de Maria Castillo, n. 13-15.

Anteriorment, local Escola Salou.

 

  1. Pavelló Salou Centre - Seccions electorals 005, 008, 010, i 012 (7 meses: 5U, 8A, 8B, 10A, 10B, 12A, 12B)

Adreça: Carrer de Milà, n. 5.

Anteriorment, local Escola Santa Maria del Mar.

 

  1. Parc de Salou - Secció electoral 006 (3 meses: 6A, 6B, 6C) 

Adreça: Avinguda de Carles Buïgas, n. 15.

 

Consells:

 

- Es recomana dur el vot preparat des de casa. 

- Es demana portar la targeta censal al local electoral per recordar la mesa on adreçar-se.

- Es recomana a la ciutadania votar segons una distribució de franges horàries, d’acord a la situació sanitària personal i en benefici de la seguretat de tots / es.

 

La distribució dels votants per franges és la següent:

 

  • Els col·lectius de risc votaran, preferentment, durant les 3 primeres hores de la jornada electoral, és a dir, de les 09.00h a les 12.00h.
  • Els votants no pertanyents als col·lectius de risc o en quarantena votaran, preferentment, a la franja de les 12.00h a les 19.00h.
  • Els col·lectius de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos– votaran durant la darrera hora de la jornada electoral, és a dir, de les 19.00h a les 20.00h.

Les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 o document equivalent vigent, amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot. L’autoritat competent els podrà demanar la seva presentació.

 

Podeu consultar més informació al respecte en el següent enllaç:

 

http://interior.gencat.cat/web/.content/home/030_arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencies/coronavirus/fases_confinament/plans-de-desconfinament-sectorials/Eleccions/2020_12_28-DAERIT_PROTOCOL-MODALITATS-VOT.pdf

 

El Cens electoral que s'utilitzarà és el tancat l'1 d'octubre de 2020, amb les variacions fetes fins el 29 de setembre de 2020.

 

L'Oficina del Cens Electoral ha enviat una targeta censal a cada elector amb les seves dades d'inscripció, indicant la secció i mesa on li correspon votar.

 

Estableix un servei d'informació al públic durant tot el període electoral, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. Telèfons 977 24 96 62, 977 24 85 78, 901 101 900 i fax 977 21 33 40

 

Els electors poden consultar per Internet, amb certificat electrònic, a l'adreça:https://sede.ine.gob.es/, la seva inscripció al cens electoral i, sense necessitat de disposar del mateix, a l'adreça: https://sede.ine.gob.es/consulta_mesas_locales el local i mesa on els correspon votar, indicant només la província, el municipi i la inicial del primer cognom.

Document Actions