Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou premia 5 projectes d’estudiants emprenedors de l’IES Jaume I i de l’Escola Elisabeth

El concurs d’idees de negoci l’Institut Emprèn té una dotació de 2.400 euros en on el jurat valora la innovació i l’esforç en els treballs presentats pels alumnes

dijous 23 juny 2011

L’alcalde de Salou, Pere Granados i la regidora de Promoció Econòmica Reyes Pino juntament amb la Directora del IES Jaume I, Montserrat Vallès i el Director de l’Escola Elisabeth, Anton Ribas han entregat avui a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic de Salou els premis als joves que han presentat els projectes d’empreses de nova creació més interessants mitjançant la iniciativa ‘L’Institut Empren’. Es tracta de la segona edició d’aquest certamen que va destinat al foment de l’esperit emprenedor als centres d’educació secundària del Municipi (l’Escola Elisabeth i l’IES Jaume I).
En aquesta segona edició s’ha passat dels 13 treballs de l’any passat als 45 presentats en aquesta ocasió. Es tracta –tots ells- de projectes de creació d’empresa realitzats per estudiants de batxillerat i cicles formatius dels centres d’educació secundària de Salou que pretenen posar de relleu la innovació i l’esforç dels estudiants.
El Primer Premi a ‘la Millor Idea Empresarial’, dotat amb 600 euros ha recaigut en Rosa Maria Hidalgo; Bibiana Urgelles i Ana Pérez de l’IES Jaume I pel seu projecte ROBIAN SL; el segon premi a la millor idea empresarial, dotat amb 500 euros, ha recaigut en Pol Abella i Xavier Julve de l’Escola Elisabeth pel projecte Bicitours SLNE.
El premi al projecte més innovador i també dotat amb 500 euros ha estat per a Neus Escoda, Sara Carrascoso i Cristina Cabré del Jaume I per la proposta Tu Tries; el premi al projecte més ben treballat –també dotat amb 500 euros- se l’han endut els joves Alejandro González i Albert Quirós de l’Escola Elisabeth per Feel the music SLNE. Enguany, donat l’alt nivell dels projectes que s’han presentat al concurs també s’ha considerat donar un accèssit de 300 euros al treball La Casa de colònies ‘Cal Carter’ que han treballat Sara Solé, Núria Navarro i Meritxell Rodríguez del Jaume I.

L’alcalde Pere Granados ha encoratjat als joves a treballar en l’àmbit de l’emprenedoria “donat que de vosaltres depèn en gran mesura el futur”. Granados s’han mostrat molt satisfet per l’elevat número d’estudiants que han participat en aquest concurs i ha avançat que l’Ajuntament continuarà desenvolupant iniciatives en aquest sentit. Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica, Reyes Pino, en el primer dels actes com a responsable de l’àrea ha destacat que “els treballs, en general, han estat molt elaborats i estic segura que per molts de vosaltres us ha suposat un esforç important”, ha dit. “Això també indica que hi heu posat interès i esforç. Per aquells que heu estat escollits, moltes felicitats i bona feina; i pels que no opteu als premis, penso que el treball que heu fet no és envà, sinó que haureu après a posar en pràctica tot allò que durant el curs us han ensenyat, i qui sap, potser l’aplicareu en un futur no massa llunyà”, ha conclós.
Cal recordar que la idea del concurs va néixer dels Seminaris que el tècnics de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Salou impartien en els centres d’educació secundària de Salou. Aquests seminaris tenien com a objectiu posar a l’abast dels estudiants les eines i coneixements necessaris per al desenvolupament de les seves idees empresarials. A més, ha buscat  incentivar la creativitat dels joves del municipi en l’àmbit de la generació d’idees empresarials així com presentar als joves l’emprenedoria com una opció viable per a la realització professional. Cal recordar que el jurat ha estat format per tècnics de l’Ajuntament, professors d’ambdós instituts i persones especialitzades en el camp de l’emprenedoria i creació d’empreses.

Galeria d'imatges

DSCN0176.JPG
DSCN0179.JPG
DSCN0176.JPG
DSCN0179.JPG
DSCN0159.JPG

Document Actions