Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou premia els millors alumnes del municipi lliurant deu beques universitàries

divendres 16 gener 2015

Es reconeixen aquells estudiants de Batxillerat i d’últim curs de Cicles Formatius de Grau Superior que han destacat pel seu rendiment acadèmic i han obtingut bones qualificacions acadèmiques

 

Enguany, s’han destinat 11.050 euros a aquestes ajudes, dues d’elles amb el suport de l’empresa Repsol

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, ha presidit aquest matí l’acte de lliurament de les beques per a estudis universitaris amb les  quals es reconeixen aquells estudiants de Batxillerat i d’últim curs de Cicles Formatius de Grau Superior que han destacat pel seu rendiment acadèmic i han obtingut bones qualificacions. Enguany, s’han lliurat un total de deu beques, destinant més d’11.000 euros a la formació acadèmica dels joves de Salou, dues d’elles patrocinades per primera vegada per Repsol. A l’acte hi ha assistit el responsable de comunicació i cap de relacions externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran i Ramon Nieto, Director de Producció de química del Complex Industrial de Repsol a Tarragona,  a més d’alumnes, professors i equips directius de l’IES Jaume I, l’IES Marta Mata i l’Escola Elisabeth. L’atorgament d’aquestes beques té com a objectiu donar suport als projectes de formació dels estudiants que la sol·licitin i premiar el bon rendiment acadèmic amb la pretensió de ser un incentiu per a la continuïtat dels seus estudis, tot tenint en compte la situació socioeconòmica familiar. 

 

Es tracta de la dotzena edició de les beques que de manera consecutiva s’han convocat per aquest curs 2014, les beques per a tots aquells estudiants que van iniciar els seus estudis universitaris el curs 2013-2014.

Enguany, els estudiants que s’han endut una beca han estat:

Diego Roldán Uhrlep de l’Escola Elisabeth, per la Matrícula d’honor.                

En el  Batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials els alumnes becats han estat tots tres alumnes de l’Institut Jaume I: Natàlia Aragón Velo; Camila Echeveste Parodi; Ana Pedrosa Carmona.  

En l’apartat de Batxillerat Ciències i Tecnologia: els alumnes que s’han fet amb la beca han estat Alberto Giménez Gómez (Institut Jaume I); Joel Alarcón Julián (Escola Elisabeth) i Emma Vilajosana Quesada (Institut Jaume I).

Pel que fa als alumnes de Cicles Formatius amb beca s’ha escollit el currículum de Karla Fernanda Morán Correa (Institut Jaume I).

I en els dos premis extraordinaris patrocinats per REPSOL: Laura Brull Braza de l’Institut Jaume I s’ha endut la beca en el Batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials; mentre que l’altra beca, al batxillerat de Ciències i Tecnologia ha estat per l’alumne Pere Ruana López també de l’Institut Jaume I.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut felicitar a tots els guanyadors “perquè heu demostrat una immillorable disposició, un gran esforç i interès, una sòlida capacitat i una notable qualificació per continuar en aquest interessant i apassionant món del coneixement”, a més de recordar com “cada cop més, la societat i les ciutats, necessiten persones formades i preparades, professionals capaços de tirar endavant projectes personals i projectes col·lectius; i aquestes persones amb talent han de ser ajudades perquè invertir en educació és la inversió més rendible, donat que és una forma de garantir un futur millor per a tots”.

Per la seva part, la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, ha expressat el seu agraïment a l’empresa Repsol per la col·laboració amb dues beques en aquesta edició i ha destacat com “la inversió en formació és una aposta que no només hem de pensar en termes de rendibilitat econòmica sinó que s’ha de començar a entendre que estem donant les eines a les persones que amb els seu esperit i voluntat poden ser els protagonistes d’un canvi en la manera de pensar i de ser en la nostra societat”.

En el marc d’aquest lliurament de beques, també s’ha aprofitat per part de l’Antena del Coneixement de la URV per lliurar un premi –un ordinador portàtil-  a l’alumne de Salou que va obtenir la millor nota mitjana en la fase general de les proves d’accés a la Universitat (PAU) del curs 2013-2014, el qual ha anat a parar Diego Roldán Uhrlep; un premi que ha lliurat Xavier Martínez del campus extens de la URV.

En acabar el lliurament de les beques, i després de la fotografia conjunta, s’ha donat pas a la ponència del Dr. Mariano Marzo Carpio. Catedràtic d’Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia a la Universitat de Barcelona, el qual ha parlat de L’exploració de hidrocarburs a Catalunya.

Galeria d'imatges

beques.jpg
beques.JPG

Document Actions