Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou prepara la Diada de Sant Jordi amb nombroses activitats culturals i literàries

Durant tot el dia l'activitat se centrarà a la Plaça de Sant Jordi. Els actes previs comencen avui mateix a la biblioteca

dimecres 17 abril 2013

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou ja té enllestit el programa d’actes relatiu al 23 d’abril que incorpora una gran varietat d’activitats per celebrar la Diada de Sant Jordi. Per escalfar motors, els dies previs a aquesta festa tan significativa de Catalunya, tindrà lloc, avui dimecres a les 20.00 hores a la Biblioteca Municipal de Salou, la presentació el llibre ‘Grietas en el corazón’ de l’autora cubana d’origen i salouenca de residència, Belkis Ferraz Aguilera que presentarà la seva novel·la que aborda la problemàtica del maltractament de dones.

D’altra banda, serà el divendres 19 d’abril quan es presentarà el llibre ‘Un relato para Óscar’ de Lamari Poval a càrrec de l’autora i on els assistents podran gaudir de la lectura d’alguns fragments en directe. Una altra de les activitats prèvies a la Diada de Sant Jordi tindrà lloc a la sala Xavier Turull de l’Escola Municipal de Música just el dia previ a Sant Jordi, el dia 22 d’abril, quan es farà  un monogràfic a Britten càrrec de l’aula de Flauta Travessera de l’Escola Municipal de Salou. En aquest acte es farà entrega dels premis als alumnes guanyadors del concurs del Departament de Piano.

El mateix dilluns, també tindrà lloc,  la presentació de la novel·la històrica ‘Dies Irae’ a càrrec del seu autor Joel Santamaria, salouenc i professor de l?institut Marta Mata, ambientada al municipi de Salou i que té com a trama principal la conquesta de Mallorca pel Rei Jaume I.  

L’esperat dia de Sant Jordi, i tal i com marca la tradició, es vendran roses i llibres a la Plaça de Sant Jordi, al costat del Mercat Municipal.  Durant tot el dia hi haurà un estand a càrrec del Club Xic’s de Salou on els nens i nenes es familiaritzaran amb el Club i també hi haurà tallers per a les escoles i centres educatius de Salou en la confecció de roses a partir de diverses tècniques i de petits dracs per a la punta del llapis

Des de les 10.00 del matí, es podrà gaudir d’un espectacle de teatre musical per al públic infantil sota el títol de ‘La divertida llegenda de Sant Jordi’ a càrrec d’ALehop Productions. Els més petits i les famílies podran passar-s’ho d’allò més bé amb la versió de la llegenda de Sant Jordi que incorporarà cançons, balls, jocs i la participació del públic assistent.

A les 17.15 començarà el Concert ‘El Bosc Inventat’ a càrrec de Lali Rondalla com a activitat promoguda pel Club Xic’s per continuar més tard amb la representació ‘La increïble història de Sant Jordi’ a càrrec de l’Associació Salou Teatre Grup Okupa. Cap al vespre, a les 19.30 hores, tothom podrà gaudir dels elements festius tradicionals del municipi a càrrec dels Gegants de Salou i de l’Associació SAL-I-OU que recorrerà la Plaça Sant Jordi.

Enguany s’espera una jornada plena d’activitats i dinamisme des de primera hora del matí. A més per posar punt i final a aquesta diada des d’una vessant solidària, l’endemà de Sant Jordi, la regidoria d’Ensenyament, a través de l’Escola de Música realitzarà un concert benèfic Pro-Càritas a la sala Xavier Turull a càrrec de l’orquestra de corda de l’Escola Municipal de Música de Salou. L’entrada serà gratuïta però caldrà portar –a canvi- algun tipus d’aliment com sucre, oli de gira-sol i cacau en pols com a recol·lecta per a l’entitat de Càritas Salou.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

sant_jordi_gran_copia.jpg

Document Actions