Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou prepara una gran festa per recordar els 23 anys de la Segregació

Aquest divendres el catedràtic de Màrqueting de l’ESADE Business School, Josep Valls, encetarà les festes amb el pregó

dimarts 23 octubre 2012

Salou recorda a partir d’aquesta setmana els seus 23 anys com a municipi plenament independent i ho fa amb un seguit d’actes festius, culturals, lúdics i esportius que des de demà dia 24 d’octubre i fins al 4 de novembre oferiran actes ben variats per a tothom i que s’han preparat des de Cultura i amb el suport de les regidories d’Infància, joventut i Esports. La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, ha presentat aquest matí en roda de premsa el programa on hi haurà uns 40 actes on hi participaran unes 30 entitats del municipi. “Per nosaltres és una festa en la qual commemorem la segregació de Salou en 1989, és a dir estem celebrant un fet històric per a la nostra ciutat quan ens vam constituir com a poble de ple dret”, ha dit Rodríguez.

La regidora ha avançat que enguany, el pregó de la festa el protagonitzarà el catedràtic del Departament de Direcció de Màrqueting de l’ESADE Business School, Josep F. Valls; un especialista en matèria turística ; a més de ser Doctor en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona; màster en Estudis Europeus i també  llicenciat en Geografia i Historia per la Universitat de Barcelona.

Però la festa es podrà viure ja a partir de demà dimecres amb altres actes previs com el lliurament dels XI premis 30 d’Octubre a la creativitat Infantil i Juvenil (dimecres 24) amb més de 270 finalistes i 45 premiats en els diferents modalitats de fotografia, literatura i plàstica; un acte multitudinari que se celebrarà al TAS.

Però en el marc de la festa, la regidora també ha volgut parlar de l’activitat que posarà en valor la tasca de la Biblioteca Pública Municipal, un servei que celebra 20 anys de vida, i per aquesta festa d'aniversari es realitzaran una sèrie de tallers, jocs i música per donar a conèixer l’obra d’un clàssic de la literatura universal, com és Miguel de Cervantes amb la seva gran obra, ‘El quixot de la Manxa’. A més, també hi haurà una jornada de portes obertes el dimecres 24 per celebrar el Dia Internacional de la Biblioteca;  i altres activitats paral·leles com el conta-contes en anglès organitzat pel Club Xic’s a l’espai d’Infància Estació del Carrilet o el taller plastixic’s al Carrilet (dijous 25).  

El dissabte 27 a les 18,30 hores tindrà lloc la Cercavila Popular i els balls de Lluïment, a més d’altres activitats com un festival benèfic en favor de Càritas Salou; entre d’altres. Una altra de les activitats més consolidades per l’assistència de públic és l’activitat que munta l’Associació Connecta’t Jove al voltant del terror amb les nits ambientades en Halloween als subterranis del Punt d’informació Juvenil situat a la masia Tous  i on després de 4 anys d’èxit ininterromput, aquesta celebració s’ha consolidat com una de les cites més esperades pel públic salouenc. Cada any més de 500 persones en visiten en aquestes dates.

A més coincidint amb aquesta festa major ja és tradició la reunió per part de molts ciutadans al voltant de la plaça de la Pau el diumenge 28 després de la cinquena Excursió de Festa Major, organitzada pel Club Excursionista Salouenc, la cinquena Caminada de Festa organitzada per Centre d'atenció primària de Salou i la cinquena Pedalada Popular organitzada per l'Associació ciclista / BTT SALOU.

De les diferents activitats preparades pel Club Xic'S, destaquem el Lan Xic'S, on s'acosten als més petits a les noves tecnologies amb la col·laboració de l'Associació de Joves Informàtics de Salou, ja que aquesta associació realitzarà del 26 al 28 , el SALOU LANPARTY 2012, una trobada d'aficionats a la informàtica.

I ja per finalitzar amb el gruix de les festes el dia 30, el dia gran, l'Associació amics 30 d'octubre organitza l’ofrena floral i el tradicional llançament de coets i paral·lelament l’Ajuntament també munta la Gran paella popular on es preveuen unes mil persones i on la recaptació es destinarà a finalitats benèfiques. Serà l'únic acte on s'haurà de pagar (2 €) . En acabar el dinar es presentarà un nou grup d'havaneres, denominat Port Salou.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

30_oct_baixa01.jpg
regidora.JPG
regidora.JPG

Document Actions