Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou present a la jornada de debat sobre finançament dels municipis turístics de la FEMP

La jornada va abordar el finançament diferencial dels municipis turístics i les alternatives de finançament suplementari

divendres 14 maig 2010

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, van assistir a la jornada celebrada a Eivissa sobre "la problemàtica dels municipis turístics", organitzada per la Federación Española de Municipios y Provincias.

Els temes tractats i debatuts durant la jornada van ser la problemàtica de financament dels municipis turístics i la modernització de la gestió turística local.

L’alcalde de Salou manifestava que la jornada va ser molt positiva donat que "es van debatre i posar damunt la taula aspectes que justifiquen el finançament diferencial dels municipis turístics i les alternatives de finançament suplementari". Afegia que "no obstant, cal actuar i presentar propostes concretes sobre les necessitats objectives i solucions plantejades dels municipis turístics i recordar que el turisme és un dels sectors quantitativament més importants de la nostra economia productiva".

L’alcalde apuntava que "en comptes de parlar de reforçar el finançament dels municipis turístics amb la creació de noves taxes o increment d´impostos sobre les estades o els serveis turístics, que podrien tenir un impacte negatiu sobre les economies locals perquè gravarien el consum; seria convenient estudiar la possibilitat de traspassar a les arques locals d’aquests municipis un percentatge de l’IVA recaptat al propi municipi, a més d’incrementar les aportacions de l’Estat i la Generalitat revisant a l’alça el càlcul emprat, tenint en compte la població empadronada més la vacacional".

Foto 1: L’alcalde Pere Granados, amb Javier Martin Fernandez, de la Universidad Complutense; i Pedro Arahuetes, presidente de la Comisión de Haciendas Locales y alcalde de Segovia.

Foto 3:L’alcalde amb Pedro Arahuetes i Javier Bustamante, president de SEGITUR.

Foto 5: L’alcalde amb Lurdes Costa, alcaldessa d’Eivissa i presidenta de la Comisión de Turismo; Lluís Guino, vicepresident de la Comisión de Turismo i alcalde de Besalú, i Pedro Arahuetes..

 

 

 
  

Document Actions