Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta dos complexes esportius per reforçar l’aposta turística amb una inversió de 20 milions d’euros

El municipi presenta a la Feria Internacional de Turismo (FITUR) els equipaments de primer nivell que li permetran consolidar-se com a destinació esportiva i desestacionalitzar la temporada. Els dos complexes esportius, un de privat i un de públic, ocuparan 25 hectàrees i serviran per optar a la certificació de Destinació de Turisme Esportiu(DTE) de Turisme de Catalunya

dimecres 19 gener 2011

 

Salou, marca de destinació familiar consolidada, busca especialitzar-se en turisme esportiu tal i com ha  presentat aquest migdia l’alcalde de Salou, Pere Granados, durant la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que s’ha inaugurat avui mateix a Madrid i que continuarà fins al 23 de gener. Per posicionar Salou com a destinació en turisme esportiu, l’actual equip de Govern promourà diferents projectes que contemplen equipaments de primer nivell per dotar la ciutat dels recursos necessaris per esdevenir una Destinació Turística de referència que atregui visitants, molt especialment en temporada baixa.

En concret, durant la presentació a FITUR, s’ha donat a conèixer una sèrie d’infraestructures  esportives que es projectaran al municipi de Salou i que permetran tant  la celebració d’esdeveniments com d’estades esportives. Aquestes  han d’incrementar el nombre de visitants i en conseqüència d’ingressos per als sectors turístics i econòmics. El batlle ha presentat el projecte de ciutat esportiva municipal, nou hectàrees al costat de l’actual karting a la C-31b,  uns equipaments amb capacitat per desenvolupar tota una sèrie d’activitats esportives recreatives o de competició, que suposaran un nou atractiu i un increment de la oferta amb l’objectiu principal desestacionalitzar la temporada turística i generar beneficis pel municipi. Paral·lelament, Xavier Blasi, el responsable de l’empresa Marsopa ha afegit a aquest mapa d’infraestructures esportives un nou complex de 15 hectàrees més. Tot plegat, es tracta de 25 hectàrees dedicades a la pràctica de l’esport amb una inversió pròxima als 20 milions d’euros. “Salou genera confiança i té un gran futur i per això tant la iniciativa privada com la iniciativa pública volen invertir al municipi”, ha assegurat l’alcalde. Aquests dos equipaments són complementaris en la configuració del nou model de turisme esportiu. Granados ha destacar durant la roda de premsa de FITUR que “ la col·laboració pública i privada per tal de consolidar un “resort” esportiu a Salou de primera magnitud és del tot necessària, i ha de ser un objectiu compartit perquè suposa tota una inversió que dinamitzarà l’economia i generarà nous llocs de treball durant tot l’any”, a més d’afegir que “el turisme esportiu suposa una nova alternativa per a fidelitzar nous clients i mantenir una estructura laboral”. En aquest sentit, ha avançat que “el municipi optarà a la certificació de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) gestionat per Turisme de Catalunya”. Es tracta d’una certificació que acredita a destinacions que es distingeixen per oferir recursos i serveis d’alta qualitat adreçats a esportistes d’elit, professionals, amateurs i turistes que vulguin practicar activitats esportives.

Així, l’alcalde ha conclòs quedes de l’Ajuntament volem posicionar Salou com a referent d’aquell segment del mercat turístic que demanda instal·lacions esportives de nivell perquè l’esport és la seva principal motivació de l’estada, sigui per a la practica d’algun esport, sigui per assistir a un esdeveniment esportiu com a espectador”. Amb la presentació realitzada a Fitur, Salou dona un pas endavant per fer realitat aquest nou model turístic i esportiu que permetran dotar a la ciutat dels recursos per desestacionalitzar la temporada turística i generar riquesa al municipi.  A la presentació també han assistit els regidors de Turisme, Alberto del Hierro i de Gestió de Territori, Marc Montagut.

Complex esportiu al vial del Cavet

L’empresa Marsopa iniciarà en breu la construcció d’un nou complex esportiu que s’ubicarà al vial de Cavet. Es tracta d’una iniciativa privada que és caracteritzarà per ser una macro-instal·lació esportiva, esdevenint una de les principals de Catalunya, i de la Costa Daurada. “La nostra empresa ha decidit invertir 5 milions d’euros a Salou per dos motius”, ha explicat el responsable de l'empresa Xavier Blasi. “D’una banda, perquè existeix una gran demanda per practicar bàsicament el futbol per part de països de centre Europa (Suïssa, Rússia, Països Escandinaus...) i perquè aquesta oferta a Catalunya és inexistent”, ha dit, a més d’explicar que les excel·lents comunicacions del municipi (proximitat aeroportuària, autopista...) són també un factor decisiu.

L’actuació té per objecte implantar un espai esportiu de gestió i explotació privada amb capacitat per a 6 camps de futbol de 105 x 67 metres i 1 camp de futbol 7, de 60 x 30 metres, i una altra part a la plataforma superior amb 2 camps de futbol de 105 x 67 metres i una àrea d’entrenament múltiple amb un camp d’atletisme, per a la pràctica del futbol, hoquei, rugbi, criquet, beisbol i les altres disciplines pròpies de l’atletisme.

Els camps de futbol seran preferentment de gespa natural però hi ha la possibilitat de preveure’n algun de gespa artificial. També es preveuen tres o quatre línies de grades amb una capacitat màxima de 210 persones en cadascun, com a complement de la instal·lació esportiva, per a ús d’acompanyants o visitants en situacions puntuals relacionades amb la organització d’algun esdeveniment especial.

El responsable de Marsopa ha explicat que l’explotació del complex esportiu es farà en quatre àmbits:

-estages d’hivern (en temporada baixa des de meitats d’octubre a meitats de març)

-comercialitzar el producte de torneigs (temporada primavera/estiu)

-centre de campus d’estiu

-com a acadèmia internacional de futbol (per practicar esports i alhora aprendre l’idioma); a més de ser un espai per a la tecnificació (amb grups de 5 nens més entrenador personal) i, finalment, un centre de recuperació per a lesionats.

La Ciutat Esportiva

La Ciutat Esportiva s’implantarà a Salou amb el desenvolupament del Sector 03.  Es tracta d’un projecte de caràcter públic. La Ciutat Esportiva comptarà amb 9,3 hectàrees en les que s’hi construirà un camp de futbol de d’entrenament, un camp de futbol 7, una pista poliesportiva, piscines, dos pistes de tennis, quatre pistes de paddle o dos pistes poliesportives. Serà un àrea de grans dimensions que permetrà realitzar nombroses competicions al més alt nivell. Aquesta ciutat esportiva, valorada en uns 15 milions d’euros, s’ubicarà entre la carretera C-31b (autovia de Salou a Reus) i el vial de Cavet.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Foto_Ciudad_Deportiva__1.JPG
Foto_Complejo_Deportivo_Cavet.JPG
Foto_Ubicacin_Ciudad_Deportiva_2.JPG
Foto_Ciutat_Deportiva4.JPG
Foto1_presentaci_FITUR_Turisme_Esportiu.JPG
Foto_Ciudad_Deportiva__1.JPG
Foto_Ciutat_Deportiva4.JPG
Foto_Ubicacin_Ciudad_Deportiva.JPG
Foto_Ciudad_Deportiva2.JPG
Foto_Ciutat_Deportiva_3.JPG
Foto_Ubicacin_Ciudad_Deportiva_2.JPG
Foto_Complejo_Deportivo_Cavet.JPG
Foto1_presentaci_FITUR_Turisme_Esportiu.JPG

Document Actions