Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta el 9è premi de Receca Pictòria Memorial José Luis Rubio

dijous 07 abril 2016

Aquest certamen d’innovació pictòrica té un primer premi dotat amb 6.000 euros

 

L’Ajuntament de Salou convoca un any més el Memorial José Luis Rubio Sáez a través del 9è Premi Salou de Recerca Pictòrica; el qual compta amb el patrocini de la família Rubio mitjançant la seva empresa Estructuras Ferru S. A. Aquest matí, s’han presentat en roda de premsa els detalls d’aquest premi que posa de relleu la importància de la innovació en les arts plàstiques. L’alcalde de Salou, Pere Granados ha volgut agrair molt sincerament la implicació de la família Rubio en el premi, com a mecenes del mateix, pel fet que “la família ha sabut mantenir el nivell del premi segons la voluntat de José Luís Rubio”, de qui ha dit l’alcalde que “era una persona que s’estimava Salou i també s’estimava l’art”.

Per la seva part, la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, ha destacat l’excel·lent qualitat de les obres que s’acostumen a presentar en aquest certamen i la seriositat i rigor que té en la seva execució; a més de tenir una visibilitat en l’època àlgida de la temporada turística, amb la inauguració i coneixement dels premiats el 16 de juliol.

La comissària de l’exposició, Raquel Medina ha explicat que es manté la mateixa dotació de 6.000 euros per al premi principal, i la cessió de l’obra per a la dotació per al fons d’art municipal. A més, hi ha un primer i segon accèssits de 1.500 i 800 euros respectivament en concepte d’ajut als artistes. A més, ha explicat que la imatge d’aquest 9è Premi Salou es un fragment de l’obra La Talla de los tres picos de Adrián Espinós, guanyadora de l’anterior edició del Premi.

Per la seva part, José Miguel Rubio, patrocinador del premi ha volgut agrair la implicació de l’Ajuntament i de la regidoria de Cultura en el premi i ha avançat que d’aquí a dos anys, coincidint amb la desena convocatòria, es durà a terme una edició especial.

Les bases i tota la informació relativa al concurs es troba al weblog www.premisaloupintura.blogspot.com.es

 

 

Membres del jurat  

Pel que fa als membres del jurat d’aquest premi són:  Josep Maria Cadena. Periodista i crític d'art; Violant Porcel, Directora de la Galeria Marlborough Barcelona. Vicepresidenta de l’ Associació Catalana de Crítics d’Art ACCA; Romà de la Calle, President de la Real Academia de Bellas Artes de San Carlos. Catedràtic de Estètica y Teoria de les Arts de la Universitat de València, ex Director del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM), cofundador i membre de l’Associació Valenciana de la Crítica d’Art; Joan Gil, Crític, comissari independent, editor i gestor cultural i, finalment, Antoni Pinyol. Galerista, arquitecte, dissenyador i promotor cultural.

 

Pel que fa al mecanisme ens mantenim en la línia d’us de la xarxa iniciada en les anteriors edicions per aprofitar els recursos que ofereix la web 2.0 i el núvol amb avantatges a nivell de Seguretat. Sistema de doble suport de la informació des de l’origen per evitar qualsevol problema que impedeixi accedir-hi i versatilitat per part del jurat per al visionat i valoració dels dossiers. Estalvi en tota mena de recursos i per això es renova el weblog que genera a partir del full de preinscripció una base de dades que agilitza tota la gestió del concurs.

A més facilita la participació dels concursants que poden inscriure’s on line i poden resoldre dubtes o consultes en tot moment. mitjançant el mateix blog que és un canal de comunicació òptim entre concursants, organització i jurats al llarg de tot el procés de desenvolupament del concurs.

 

Calendari  

La inscripció queda oberta des de demà, i la recepció de dossiers del 2 al 31 de maig. El seleccionats un cop avisats, enviaran les obres que hauran d’arribar abans del 29 de juny. El veredicte del jurat es farà públic en l'acte d'inauguració de l'exposició i de lliurament de premis previst per al 16 de juliol.

Galeria d'imatges

pintura.jpg
premi.JPG

Document Actions