Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta el programa de festes de Nadal i Reis

dimecres 14 desembre 2016

El parc de Nadal Xic’s, el parc de Nadal Jove, el tradicional brou, els concerts de les JONC, l’exposició de bestiari a la Masia Catalana, la Festa de Cap d’Any, o l’arribada de S.M. els Reis d’entre les principals propostes

La Capital de la Costa Daurada ha presentat el programa de festes de Nadal i Reis que un any més han organitzat les regidories de Cultura i Festes, Joventut, Infància, i Promoció Econòmica. Es tracta d’un programa molt complert ple d’activitats i tallers, així com el Parc Infantil de Nadal de Salou al pavelló Salou centre que un any més sota el nom d’Espai Xic’s pretén donar una sortida a les famílies i diversió als infants i joves des del dimarts 27 de desembre i fins al 5 de gener al migdia.

Les activitats festives d’aquests dies s’inicien aquest dimecres dia 14 i dijous 15 amb el concert de la Petita Banda i la Banda de l’EMMS a la sala Xavier Turull i el concert de nadales de les escoles de Salou al TAS respectivament.

Però si parlem de tradició nadalenca a Salou no ens podem oblidar de l’activitat centrada a la Masia Catalana on s’hi pot veure l’exposició d’aus i bestiar autòcton català (del 16 de desembre i fins al 6 de gener amb entrada gratuïta. (tots els feiners de les 17 a les 20 h i diumenges i festius de les 10.30 a les 13.30 i de les 17 a les 20h.), a més de la felicitació de l’alcalde i el típic brou de Nadal (diumenge 18) a la mateixa masia catalana i amb actuació musical i animació infantil o la representació del pessebre vivent a càrrec del Grup Esplai (17 de desembre a les 18.30h, dia 25 a les 19h i 1 de gener a les 19h).

La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, destacava l’esforç a l’hora de confeccionar conjuntament amb les altres regidories i entitats un programa ben complert, on, per les dates en les que ens trobem “els nens han de ser els autèntics protagonistes i han de gaudir de la màgia del Nadal”.

Cal destacar en aquest programa també la desfilada de la carrossa del Pare Noel amb el lliurament de regals el 24 de desembre; el caga tió i la xocolatada infantil del mateix dia 25 a la masia catalana amb animació o ja pel dia 5 a la tarda l’arribada dels Reis d’Orient per mar.

Però, en aquest conjunt d’actes previstos al mes de desembre i gener també s’hi inclouen altres propostes musicals i tallers alguns a la mateixa biblioteca de Salou: com la marató de contes solidaris; és l’hora de...la manualitat, la gimcana del pessebre, el préstec a cegues...desembolica la teva sorpresa!, la gimcana dels nassos o el Caga Tió i escudella de contes per als nous usuaris infantils; o, per exemple, ja a la sala Xavier Turull els concerts de l’Escola Municipal de Música de Salou (EMMS) tant de l’aula de música moderna, com de l’aula de percussió; el concert de Nadales escolars (16 de desembre al TAS). En aquest apartat musical les JONC alevins i de també la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, tornaran a estar presents al municipi amb música i concerts, a més d’altres propostes.

Per últim i no per això menys important, recordar que el dijous 22 la Torre Vella acollirà l’Exposició Nadal a la Torre Vella que romandrà oberta fins al 14 de gener. A partir del dia 28 i fins al 30 de desembre s’obrirà el Parc Jove de Nadal al Pavelló Salou Ponent amb entrada gratuïta. Ja el dia 31 el mateix pavelló acollirà la Festa de Cap d’Any. El dia 5 de gener a partir de les 18.30h S.M. els Reis d’Orient arribaran a l’Espigó del Moll i arribaran fins a l’Ajuntament, on posteriorment es farà l’entrega de regals al TAS.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

800x350pixels.png

Document Actions