Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta el segon Pla d’Igualtat municipal adreçat a la ciutadania

divendres 18 desembre 2015

Articula a través de propostes concretes un seguit de mesures encaminades a aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones

 

L’Ajuntament de Salou, a través de la Regidoria de Benestar Social i Serveis Socials, impulsa el II Pla Local d’Igualtat, que és un programa quadriennal que ha de promoure i desenvolupar les polítiques municipals per a la igualtat entre homes i dones a la ciutat. El nou Pla local d’Igualtat, que es presentarà al proper plenari municipal per a la seva aprovació, tindrà una vigència de 5 anys (2015-2019) i preveu l’elaboració d’un Pla de Treball Anual amb les accions prioritàries, així com una memòria anual per a l’avaluació i el seguiment.

 

Aquest pla facilita la participació i el treball en xarxa dels agents implicats en les polítiques de gènere i igualtat al municipi. Segons ha explicat la regidora d’Acció Social, Martina Fourrier, a través del document s’han articulat mesures basades en 8 línies estratègiques d’intervenció: Educació i Formació; Treball i ocupació; Salut i qualitat de vida; Benestar social; Relacions lliures de violència; Cultura, associacionisme, lleure i esports; Urbanisme, mobilitat i seguretat; Transversalitat de les polítiques de gènere i igualtat. I en cada una d’elles es descriuen quines mesures es planifiquen durant el període 2015-2019 en relació a la igualtat de gènere. Tanmateix, s'ha volgut potenciar en el desenvolupament del Pla Local d’Igualtat la coordinació i la participació dels principals actors socials del municipi per tal que el procés engegat es desenvolupés amb el consens i les aportacions d’aquelles persones, col·lectius, entitats i gestors públics que hi tenen quelcom a dir i a fer.

En cadascuna de les accions plantejades, s’especifiquen quins són els resultats esperats, els indicadors d’avaluació i els departaments responsables. El calendari previst inicialment és la corresponent a 2016 (Pla de Treball anual)i el pressupostos s’aniran planificant d’acord amb la priorització i les necessitats de treball.

 

L’alcalde, Pere Granados, expressava que “des del govern local entenem que les administracions públiques hem de reconèixer encara avui una sèrie de mancances derivades del nostre model de societat, i per això ens calen eines i aplicar les mesures correctores per avançar cap un nou sistema de relacions personals i comunitàries basades en l’equitat de gènere”; per això, afegeix el batlle  “expressa la voluntat i el compromís institucional de continuar treballant en aquest sentit, i proposa una igualtat respectuosa amb la diversitat i integradora de les especificitats de cadascú, amb mesures transversals i accions positives amb perspectiva de gènere, que permetin corregir algunes pràctiques socials, i contribueixin a l’eradicació de les desigualtats”.

El Pla local d’Igualtat comptarà amb els seus òrgans que es basen en la Comissió d’Igualtat, la Comissió Política, el Grup Motor i diferents Taules de treball.  Aquesta proposta –que s’ha treballat en els darrers mesos- es basa en una extens treball de camp en el que s’han recollit fins a 36 propostes tècniques realitzades entre 24 tècnics i tècniques del municipi  (de medi ambient, urbanisme, turisme, serveis socials, salut...) .

La regidora d’acció Social ha manifestat la seva voluntat que aquest segon pla “sigui una eina eficaç per eliminar les fonts de desigualtat entre homes i dones al municipi de Salou per fer efectius tots els drets de les dones”, ja que “constitueix l'eix vertebrador de les polítiques d'igualtat impulsades per l'Ajuntament de Salou, i recull totes les accions i propostes encaminades a aconseguir l'equitat entre dones i homes”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

igualtat.jpg

Document Actions