Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta el servei de salvament i socorrisme que vetllarà per la seguretat a les platges, durant tot l’estiu

dimarts 06 juliol 2021

L’alcalde Pere Granados ha presidit l’acte de presentació, aquest matí, a la plaça de les Comunitats Autònomes, junt amb el regidor de Seguretat Ciutadana, David González; la regidora de Platges: qualitat i pla d'usos, Julia Gómez; l’inspector cap de la Policia Local, José Luis Gargallo; i la tècnica de Protecció Civil, Raquel Fernández

En total, el servei compta amb una plantilla de 22 persones, durant la temporada turística, distribuïda per totes les platges de Salou

 

L’Ajuntament de Salou ha donat a conèixer, aquest matí, a la plaça de les Comunitats Autònomes, la plantilla del servei de salvament i socorrisme que vetllarà per la seguretat a les platges del municipi, durant tot aquest estiu. Cal destacar que l’empresa Servitur és l’encarregada de la missió del salvament a la capital de la Costa Daurada.

L’alcalde Pere Granados ha presidit l’acte de presentació, aquest matí, junt amb el regidor de Seguretat Ciutadana, David González; la regidora de Platges: qualitat i pla d'usos, Julia Gómez; l’inspector cap de la Policia Local, José Luis Gargallo; i la tècnica de Protecció Civil, Raquel Fernández.

En total, el servei compta amb una plantilla de fins a 22 persones, durant l’estiu, distribuïda per totes les platges de Salou.

La temporada va començar 26 de març, només a la Platja de Llevant, amb 4 professionals, i fins a data 1 de juny, que es van obrir la resta de platges, a excepció de Cala Crancs, la qual només s’obre els mesos de juliol i agost. A partir de juny es va incorporar ja la resta de la plantilla.

El 30 de setembre es tancaran totes les platges, excepte la Platja de Llevant, que continuarà donant servei fins al 15 d’octubre.

L’horari del servei de salvament i socorrisme és des de les 10 h del matí, i fins a les 19 h, en temporada alta; i, a partir del setembre, de 10 h i fins a les 18 h. L’horari d’obertura de Cala Crancs és de 11 h a 19 h. Així mateix, pel que fa a la Cala Llenguadets, Cala Font, Cala Vinya i Cala Penya Tallada, s’hi fan rondes de vigilància.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “des de l’Ajuntament, tenim com a prioritat continuar prestant aquest desplegament essencial de salvament i socorrisme, per tal de poder oferir un servei de qualitat i segur als residents i visitants que venen a gaudir de les nostres platges, durant els mesos d’estiu”.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ha explicat que “és un servei que enguany també hem dotat amb 22 persones, esperant una afluència de banyistes a les nostres platges, tant veïns i veïnes com visitants, d’un any normal”. “Tenim cobertes totes les platges i cales, ja sigui de forma presencial amb socorristes, o bé amb les rondes que es fan a peu i amb vehicle”, ha dit; i ha recordat, també, que, enguany, com l’any passat, “es vigilarà la seguretat dels usuaris i usuàries, i, a més, també es vetllarà pel sistema d’aforament”.

El servei de salvament i socorrisme compta, també, enguany, amb un dron aquàtic de rescat per als casos de socorrisme a les platges, una eina que forma part de la infraestructura de l’empresa Servitur.

Aquest dron va entrar en funcionament el passat dia 1 de juny, a la platja de Llevant. I, des de l’1 de juliol, ja es fa servir, també, a Cala Crancs, ateses les necessitats per la seva orografia i condicions de salvament.

Es tracta d’un vehicle no tripulat de rescat en superfície desenvolupat per a la seguretat pública, salvament marítim, ports, plataformes petrolieres i embarcacions. Ofereix unes prestacions més avantatjoses que les tradicionals fórmules, com poden ser la llanxa pneumàtica, el cèrcol salvavides, la corda i altres, ja que aquest mètode té un temps de resposta molt més optimitzat i ràpid. A banda, té molta més precisió a l’hora d’arribar fins a la víctima. Destacar que les accions amb aquest aparell es poden dur a terme tant si la víctima està conscient a l’aigua com si és una víctima passiva.

Cal recordar, també, que les platges de Ponent i de Llevant, i sota demanda, la Platja Capellans, disposen de cadira amfíbia per a aquelles persones amb mobilitat reduïda.

El telèfon d’atenció de la Base de Salvament i Socorrisme per sol·licitar aquestes cadires, o per fer consultes, és el 651 90 34 55.

Document Actions