Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta l’agenda d’activitats de tardor per a la gent jove

divendres 08 octubre 2021

L’alcalde Pere Granados destaca ‘el caràcter ludicoeducatiu i formatiu del programa’, adreçat a nois i noies d’entre 12 i 35 anys

La regidora de Joventut, Adolescència, Infància i Lleure, Julia Gómez, ha posat en valor ‘la gran varietat de sessions, tallers i activitats que motivaran, socialitzaran i orientaran el jovent de Salou, en el seu temps lliure’

A partir d’avui divendres, dia 8 d’octubre, ja es pot reservar, prèviament, la plaça, a través de la plataforma reservaplay.cat (FES CLIC AQUÍ), atès que l’aforament és limitat

 

L’Ajuntament de Salou, a través de la regidoria de Joventut, ha organitzat la programació d’activitats ‘Tardor Jove a la Masia Tous 2021’, pels propers mesos.

El programa l’ha presentat aquest matí, en roda de premsa, l’alcalde de Salou, Pere Granados; acompanyat de la regidora de Joventut, Adolescència, Infància i Lleure, Julia Gómez.

L’alcalde destaca “el caràcter ludicoeducatiu i formatiu del programa”, adreçat a nois i noies d’entre 12 i 35 anys, i que es durà a terme a la Masia Tous (carrer de Maria Castillo, s/n). Aquestes activitats, ha dit, “poden potenciar les seves aptituds creatives, així com contribuir al desenvolupament personal i professional”.

Així mateix, Granados ha animat el jovent de Salou perquè “aprofiti aquesta àmplia oferta que l’ajudarà a fer un bon ús del seu temps lliure, de forma lúdica i didàctica, millorant la seva qualitat de vida”.

Per la seva banda, la regidora de Joventut, Adolescència, Infància i Lleure, Julia Gómez, ha posat en valor "la gran varietat de sessions, tallers i activitats que motivaran, socialitzaran i orientaran el col·lectiu jove de Salou”.

Julia Gómez, fent referència a la possibilitat de reserva de sales per part d’entitats joves i persones individuals, ha dit que “volem fomentar el desenvolupament d’activitats de caire social, cultural, formatiu, emprenedor i d’oci als espais de la Masia Tous”; així com “ser una regidoria facilitadora i promotora de l’autonomia de les persones usuàries”.

La regidora també ha explicat que la majoria dels tallers són gratuïts, excepte aquells que permeten l’obtenció d’una titulació o un certificat que serà vàlid pel seu currículum.

Per poder gaudir de la programació, és necessari disposar del Carnet Jove Masia Tous. Es pot adquirir, gratuïtament, a través de la plataforma reservaplay.cat (FES CLIC AQUÍ).

A partir d’avui divendres, 8 d’octubre, ja es poden fer les inscripcions, via online, també a través de la plataforma reservaplay.cat (FES CLIC AQUÍ). Les places i l’aforament són limitats.

 

Calendari d’activitats

El programa d’activitats és el següent:

- FREE TIME: AULA OCI JOVE: Es posa a disposició lliure el material de la sala d’oci de la Masia Tous per poder gaudir de temps i espai al centre jove, ping-pong, futbolí, air hockey i jocs de taula. Aquesta activitat és gratuïta i s’adreça a nois i noies majors de 12 anys. Tindrà lloc, a partir d’avui divendres, 8 d’octubre, en horari de dilluns a divendres, de 17 a 20 h, sota reserva prèvia, a la Sala d’Oci de la Masia Tous. L’aforament és limitat.

- AULA ESTUDI: TÈCNIQUES I SUPORT A L’ESTUDI: Activitat dirigida a persones joves, d’entre 12 i 18 anys, amb la intenció de millorar el rendiment acadèmic. A l’espai d’estudi hi haurà una persona dinamitzadora que vetllarà perquè hi hagi un espai adequat per estudiar i fer treballs, i per atendre aquells possibles dubtes que puguin sorgir, així com aplicar tècniques d’estudi. Aquesta activitat és gratuïta, i es farà els dimarts, de 17 a 18.30 h, a la Sala Estudi, a partir del 19 d’octubre.

- A-SCENA! AULA TEATRE JOVE: Taller dedicat als exercicis d'interpretació, lectura de guió i assajos. L’objectiu és que les persones joves guanyin confiança en les seves capacitats i la gestió d'emocions; així com prendre consciència sobre temes. La finalitat és establir una aula de teatre jove amb caràcter permanent. Al final del trimestre, es vol fer una representació teatral a la Masia Tous. Aquesta activitat és gratuïta i va adreçada a joves d’entre 13 i 17 anys. L’horari és cada dimecres, de 17.30 a 19 h, a la Sala Polivalent, a partir del 20 d’octubre.

- EL SEXISME TAMBÉ SURT DE FESTA: Formació a càrrec de l’Observatori Noct@mbules, que forma part de l’elaboració del protocol de violències sexuals als espais públics d’oci de Salou. Es tracta d’una introducció a la perspectiva de gènere i LGTBI per a l’anàlisi, la detecció i la intervenció, davant les violències sexuals en espais d’oci festius. S’adreça a majors de 18 anys i és gratuïta. Es durà a terme el 14 d’octubre, de 18 a 20.30 h, a la Sala Polivalent.

- DROGUES I ALTRES: Creu Roja Joventut Salou explicarà els conceptes generals, els tipus i efectes; i la prevenció i reducció de riscos, amb perspectiva de gènere. És gratuït i va adreçat a joves d’entre 14 i 17 anys. Tindrà lloc el 18 d’octubre, de 18 a 19.30 h, a la Sala Formació.

- CURS DE MONITOR/A DE MENJADOR +TRANSPORT ESCOLAR: El jovent aprendrà els aspectes bàsics que ha de tenir un monitor/a de menjador escolar i transport, la seva funció dins l’educació i els recursos per utilitzar en la seva tasca. S’adreça a persones majors de 18 anys, sense experiència en el sector, que vulguin incorporar-se a aquest àmbit o ampliar la seva experiència. La formació consta d’una part teòrica de 30 hores de durada, amb 8 sessions de 3,5 hores. Tindrà lloc els divendres, del 22 d’octubre al 26 de novembre, de 16.30 a 20 h; i del 3 al 7 de desembre, de 17 a 20 h, a la Sala Formació. El preu és de 15 euros.

- TALLER DE FOTOGRAFIA DIGITAL DE CARRER: Proposa descobrir la fotografia de carrer com una manera lúdica de documentar el món. Ensenya com optimitzar recursos tècnics i com preparar-se per captar la imatge. A més, es farà una sortida per posar en pràctica els coneixements. L’activitat és gratuïta i s’adreça a joves majors de 18 anys. Es farà el 25 i 28 d’octubre, de 17 a 20 h, a la Sala Formació i a l’exterior.

- TALLER DE CREACIÓ DE VIDEOCLIP: Els participants crearan el videoclip de la cançó enregistrada al taller de rap de l’estiu jove. Aquesta activitat s’adreça a joves majors de 14 anys, i és gratuïta. Es farà el 8, 15 i 22 de novembre, de 17.30 a 19.30 h, a la Sala Formació.

- SEXE SEGUR?: El taller, a càrrec de Creu Roja Joventut Salou, tractarà l’autoconeixement, la diversitat sexual, la prevenció de malalties de transmissió sexual (ETS) i d’infeccions de transmissió sexual (ITS); els mètodes de protecció; la revisió de tabús i mites; i la llibertat sexual. S’adreça a nois i noies d’entre 14 i 17 anys, i serà gratuït. Es durà a terme el 10 de novembre, de 18 a 19.30 h, a la Sala Formació.

- MONOGRÀFIC: ATENCIÓ A LA DIVERSITAT – TDAH: Aquesta formació parteix de la tesi que cada ésser humà és únic i que la diversitat és una qualitat de tots els alumnes. S’adreça a persones a partir de 18 anys, amb o sense experiència, que vulguin ampliar els seus coneixements en l’àmbit de l’educació especial. Tindrà lloc l’11 i 18 de novembre, de 17 a 20 h, a la Sala Formació. El preu és de 5 euros.

- PROGRAMACIÓ ESPECIAL PEL 25 N (Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones): Es farà un taller de defensa personal femenina, amb una part teòrica sobre els conceptes de violència de gènere, el marc legal i els perfils d’agressor; i una altra part pràctica, sobre tècniques de defensa personal. Aquesta activitat és gratuïta i a partir dels 18 anys. Es farà el dia 25 de novembre, de 17 a 20 h, a la Sala Polivalent.

- VIH I ALTRES MITES: Taller de prevenció del VIH i la Sida, adreçat al jovent d’entre 14 i 17 anys, a càrrec de Creu Roja Joventut Salou. Consisteix en informar sobre el virus, analitzant casos pràctics, mites i prevenció. És gratuït i es farà el 2 de desembre, de 18 a 19.30 h, a la Sala Formació.

- MONOGRÀFIC: BULLYING EN ENTORNS EDUCATIUS: El Bullying és una realitat amagada al nostre entorn. A través del curs, es donaran eines per a poder detectar-lo a temps i poder acompanyar les persones que el pateixen. Adreçat a majors de 18 anys, que treballin en l’àmbit educatiu o sensibilitzades amb els problemes socials. El preu és de 5 euros. Es farà el 9 i 16 de desembre, de 17 a 20 h.

- TALLER DISSENY DE CLAUERS: Es dissenyarà un personatge i es farà el patró, per cosir-lo i donar-li volum, afegint detalls personalitzats. És gratuït i s’adreça a joves a partir de 12 anys. Es farà el 14 i 16 de desembre, de 18 a 20 h, a la Sala Formació.

 

Reserva de sales

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Salou també posa a disposició del jovent la reserva de les sales de les instal·lacions de la Masia Tous. Per fer-ho, cal tenir el Carnet Jove Masia Tous, que es pot adquirir a través de: reservaplay.cat (FES CLIC AQUÍ).

Les reserves de sales es faran tenint en compte l’aforament i els protocols COVID-19.

Entitats i persones individuals poden proposar i fer activitats, fent una petició a joventut@salou.cat, explicant el projecte.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

rdp tardor jove (4).png
rdp tardor jove (5).png
rdp tardor jove (2).png
rdp tardor jove (3).png
CARTELL TARDOR JOVE A LA MASIA TOUS 2021.jpg

Document Actions