Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta la seva nova Agenda d’Estiu 2022, amb un gran ventall d’activitats lúdico-culturals, musicals i esportives

dimarts 28 juny 2022

Destaquen el concert de Cadena Dial, el 3 de juliol, amb Carlos Baute, Beatriz Luengo, Depol, Huecco, Miriam Rodríguez, Moisés Losada, Soraya i Julia Medina

També, la V edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou; la tradicional Calada de les Malles de Sant Pere, el 16 de juliol; el teatre jove; els cicles de sardanes i havaneres, durant tot l’estiu; i el cinema a l’aire lliure, entre d’altres activitats

Així mateix, hi haurà correfocs; Masia Tous a la fresca; exposicions culturals; tallers a la Biblioteca; i accions esportives

A nivell comercial, es podrà gaudir de la Fira Fora Stocks, del 15 al 17 de juliol, i del 19 al 21 d’agost

 

L’Ajuntament de Salou ha organitzat una nova edició de l’Agenda d’Estiu 2022, una programació molt variada i per a tots els gustos, que compta amb iniciatives culturals, comercials, esportives i d’oci, per gaudir, en família, dels mesos de juliol i agost.

En l’elaboració d’aquest programa, hi han participat l’àrea de Serveis Culturals, la regidoria de Joventut, la regidoria d’Infància, la regidoria de Foment de l’Esport, l’àrea de Dinamització Econòmica i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració de Cadena Dial i de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris.

El primer dels actes a destacar és el concert gratuït de Cadena Dial ‘Dial al Sol’, organitzat per l’àrea de Serveis Culturals, el proper diumenge, 3 de juliol, a les 22 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes. Comptarà amb les actuacions de Carlos Baute, Beatriz Luengo, Depol, Huecco, Miriam Rodríguez, Moisés Losada, Soraya i Julia Medina.

El Cicle d’havaneres tindrà lloc els dies 16 i 30 de juliol, i el 9 i el 20 d’agost, a les 22 h, en diferents espais de la ciutat. I, el Cicle de sardanes es farà els dies 2 i 30 de juliol, el 13 d’agost i l’11 de setembre, també, en diferents indrets del municipi, i amb la participació de cobles del territori.

Així mateix, cal destacar la V edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou, que tornarà a la capital de la Costa Daurada els dies 17 de juliol, a la Torre Vella; el 23 de juliol, al Patronat Municipal de Turisme; el 3 d’agost, a la plaça de les Comunitats Autònomes; i el 21 d’agost, a la Torre Vella.

D’altra banda, es podrà gaudir el dissabte, 16 de juliol, a les 20.30 h, a la Platja de Ponent, de la tradició marinera de la vila de Salou, amb la Calada de les Malles de Sant Pere, a càrrec de la Societat de Pescadors Santa Maria del Mar. El mateix dia, també es faran tallers infantils, actuació dels Gegants de Salou, sardinada popular i cantada d’havaneres.

Així mateix, hi haurà el Cicle de cinema a l’aire lliure, els dies 22 i 29 de juliol, i el 19 i 26 d’agost, a les 22 h, en diferents punts de la ciutat.

A més, es farà un correfoc, el dissabte, 9 de juliol, a les 22 h, al Passeig Jaume I; i la Nit del Foc, el dissabte, 13 d’agost, a les 22 h, també, al passeig.

I s’ha programat una mostra col·lectiva d’escultures, del 9 de juliol al 17 de setembre, al Passeig Jaume I; i dues exposicions més, a la Torre Vella: de l’1 de juliol i fins al 27 d’agost, ‘Tom Carr: Buïgas, Aqua et Lux’; i, del 2 de setembre al 15 d’octubre, ‘Salou 1229: Protagonistes cap a la conquesta de Mayūrqa’.

L'alcalde Pere Granados ha posat en valor “la bona coordinació entre els diferents departaments de l'Ajuntament, i amb les entitats del municipi, per aconseguir elaborar un programa molt complet, perquè tothom pugui gaudir de Salou, durant els mesos de estiu”. Així mateix, ha posat en valor els equipaments culturals, com ara el Teatre Auditori, la Torre Vella, la Biblioteca i la Masia Tous; i els espais a l'aire lliure, el passeig Jaume I, els carrers i barris, i les diferents platges, on se celebraran les activitats, que són gairebé 70.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assenyalat que “enguany, hem preparat un programa d’estiu a l’alçada de les ganes que tenim tots i totes de viure”. “Un no parar d’activitats familiars per a totes les edats, que faran que passem un estiu de pel·lícula”, ha assegurat; i ha agraït “molt sincerament, a totes les persones i entitats que han contribuït a que recuperéssim la tan anhelada normalitat, i, sobretot, desitjo que la cultura sigui la protagonista, aquest estiu, i sempre”.

 

Més activitats d’estiu

La regidoria de Joventut ha organitzat el Teatre Jove, de caràcter gratuït, el proper dissabte, 2 de juliol, a les 20 h, al TAS, amb la presentació de l’obra de teatre ‘La Llave’, de A-Scena! Aula de Teatre Jove de la Masia Tous.

També, les activitats de ‘Masia Tous a la fresca’, amb contes desexplicats, el 8 de juliol; la nit d’humor, el 9 de juliol; un Escape Room, el 14 i 15 de juliol; tallers de jocs de taula, el 22 de juliol; l’Espectacle Bozzà!, el 23 de juliol; una sessió de circ ximple, el 5 d’agost; i l’espectacle ‘El sorprenent Dave Wonderthing’, el 20 d’agost. Totes aquestes activitats, excepte l'Escape Room, tenen entrada lliure i gratuïta. Per a l'Escape Room cal inscriure's, a l’enllaç https://salou.reservaplay.cat/view/reserves/actividades

D’altra banda, la regidoria d’Infància ha preparat l’Estiu Xic’s, els dimecres, de 18 a 21 h, amb inflables refrescants, tallers i activitats d'aigua.

Així mateix, els propis barris organitzaran les seves festes majors. Del 18 al 20 d’agost, a Mirador de Salou; i els dies 26 i 27 d’agost, a Xalets de Salou.

La regidora d’Infància i Joventut, Julia Gómez, ha explicat que “hem organitzat un ventall d’activitats d’oci gratuïtes per tal que els nostres infants i joves puguin gaudir d’un estiu diferent i divertit; a través de tallers educatius per fomentar l’aprenentatge, espectacles de circ i jocs d’aigua amb atraccions inflables aquàtiques que instal·larem als diferents barris de la ciutat; amb l’objectiu principal de distreure i organitzar el temps lliure, d’una forma positiva”.

La Biblioteca Pública Municipal de Salou també té un conjunt d’activitats gratuïtes per a aquests propers mesos: l’activitat ‘Les mil i una... vinyetes: un estiu de còmic’; els tallers d’il·lustració de manga; la xerrada ‘Dones i còmic: invisibles, erotitzades o protagonistes?’; i l’exposició ‘Manga a la carta: gastronomia i manga’, amb demostració en viu i tast de la cuina japonesa, de la mà de Sushi Kai Salou.

Pel que fa a activitats comercials, es durà a terme la Fira Fora Stocks, del 15 al 17 de juliol, i del 19 al 21 d’agost, de 10 a 24 h, al Passeig Jaume I.

Pel que fa a les activitats esportives, la regidoria de Foment de l’Esport ha organitzat, conjuntament amb el Patronat Municipal de Turisme, l’Àrea Familiar de Platja, els mesos de juliol i agost, a la platja de Llevant.

També destaquen, a nivell esportiu, la Salou Youth Cup, del 29 de juny al 3 de juliol; les classes dirigides a la platja, durant juliol i agost; la iniciativa ‘Mulla’t per l’esclerosi’ i l’Open Natació Sincronitzada, el 10 de juliol; l’Open de Tarragona de Patinatge, el 23, 24, 30 i 31 de juliol; el Torneig solidari de Futbol 7 nocturn – Murielle Reig, el 29 de juliol; el Torneig 3x3 de Bàsquet, el 31 de juliol; el Torneig Futbol Platja, de l’1 al 6 d’agost; el Trofeu Platja d’Europa UD Salou, el 14 d’agost; i el Torneig de Bàsquet, del 2 al 4 de setembre.

El regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, ha manifestat que “volem continuar realitzant esdeveniments esportius de diferents disciplines, durant l’estiu; i, per això, hem decidit fer aquells que sempre han tingut molt bona acollida per part de la ciutadania”.

 

Altres accions

Del 4 a 15 d’agost, es podran tornar a viure les Nits Daurades; i la Festa del Rei Jaume I, de l’1 al 4 de setembre. També, la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre.

Recordar que, a més, es troba obert el Mercadet de l’Espigó, fins al 15 de setembre, amb parades de productes d’artesania, cada dia, en horari de 19 h i fins a la mitjanit, a l’Espigó del Moll de Salou.

I, per últim, també es poden gaudir els diferents espectacles de les fonts de Salou, tots els dies, fins al 10 de setembre, com el de la Font Lluminosa, a les 23 h; el de la Font Cibernètica, a les 22 h; i el de la Font del Laberint, de 18 a 24 h. Del 11 de setembre a l’1 de novembre, continuaran funcionant, els divendres, dissabtes, vigílies i festius.

Fitxers adjunts

Document Actions