Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta les bases de la XIII edició del Premi 30 d’Octubre a la creativitat infantil i juvenil

dimarts 06 maig 2014

El termini de presentació de les obres serà el 14 d’agost i els premis es lliuraran el dia 28 d’octubre al Teatre Auditori de Salou

El departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou ha presentat les bases de la  edició del Premis 30 d’Octubre a la creativitat infantil i juvenil 2014. Un any més  s’organitza amb motiu de la celebració de la segregació del municipi, tindrà lloc aquest certamen on hi participa tota la comunitat educativa de Salou. Per la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, ha dit que “aquesta trobada anual s’està convertint en una plataforma plena d’expressions i sensacions de les inquietuds dels més joves” i ha explicat que “és un orgull per  poder gaudir de les innovacions artístiques que tenen lloc en diferents apartats de participació”. Enguany, com a novetat s’afegeix la categoria de Audiovisual tenint en compte la proposta que van fer arribar els centres educatius a l’Ajuntament.

Els premis, com recullen les bases, pretenen estimular i promoure en els nens i joves de Salou la  participació en els àmbits que fan referència a la creativitat i amb especial atenció als centres escolars que potenciaran aquest tipus de manifestació on l’expressivitat dels autors s’evidencia de manera molt significativa.  Poden optar a aquests premis tots els nens i nenes a partir de 6 anys (que hagin cursat el present curs 2013-2014, 1r curs de primària) fins als 18 anys i que vulguin participar en qualsevol de les diverses especialitats creatives: pintura, dibuix, fotografia, poesia, prosa, articles d’opinió,  etc, que es consideri creatiu en qualsevol dels diversos camps expressius i diferents temàtiques. La novetat d’aquesta edició és la incorporació d’una disciplina, l’audiovisual per les categories E i F, dels cursos de tercer i quart d’ESO i 1er i 2n de Batxillerat i Cicles Formatius.
Els nens i nenes, forçosament han de cursar els estudis a Salou tot i que no cal que hi estiguin empadronats. Pel que fa a la temàtica els treballs seran lliures i hauran de reflectir l’originalitat en els apartats de creació plàstica, fotografia i de creació literària i s’avaluarà l’esforç creatiu i la correcció lingüística. Pel que fa a les categories se n’estipulen fins a sis: Categoria A  pel Cicle inicial (1r i 2n de primària); Categoria B pel Cicle mitjà (3r i 4t de primària); Categoria C pel cicle superior (5è i 6è de primària); Categoria D de 1r i 2n d’ ESO (ensenyament secundari obligatori); Categoria E per a alumnes de 3r i 4t d’ESO (ensenyament secundari obligatori) i, finalment, Categoria F per a 1er i 2n de Batxillerat i Cicles Formatius.
Pel que fa al procediment de selecció de les obres en el cas dels participants escolaritzats en un centre educatiu del municipi de Salou, els mateixos centres escolars faran una selecció prèvia de les obres, que presentaran al Departament de Cultura i Festes dins del termini establert, seleccionat -ne com a màxim vuit en cada un dels apartats, mentre que la resta de participants, podran presentar l’obra al Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou dins el termini establert. Els participants dels centres escolars podran consultar si han estat finalistes a les oficines de la Regidoria de Cultura i Festes.
Pel que fa a la composició del jurat que ha de realitzar posteriorment la selecció està formada per tres persones relacionades amb el món de la fotografia, cinc persones relacionades amb el món de les arts plàstiques, disset persones relacionades amb el món de les lletres, tres persones vinculades al món dels audiovisuals i la presidenta del jurat serà la Regidora de Cultura i Festes. S’ha buscat una representació professional en totes les disciplines.
Els premis es poden consultar a les bases de manera detallada i en funció de la categoria. Entre aquests premis està una bicicleta tot terreny, uns patins en línea, un Ebook o premis en metàl•lic. El termini de presentació de les obres és fins el dia 14 d’agost de 2013, a les oficines del departament de cultura i festes en horari de 10 hores a 14 hores. L’entrega de premis tindrà lloc en un únic acte públic que es celebrarà al Teatre Auditori de Salou el dia 28 d’octubre.

Fitxers adjunts

Document Actions