Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta les bases del XII edició del 30 d’Octubre

El termini de presentació de les obres serà el 16 d’agost i els premis es lliuraran el dia 23 d’octubre al Teatre Auditori de Salou

dimecres 19 juny 2013

El departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou ha presentat les bases de la  edició del Premis 30 d’Octubre a la creativitat infantil i juvenil 2013. Es tracta d’una gran festa que s’organitza cada any amb motiu de la festa de la segregació del municipi i on hi participa tota la comunitat educativa de Salou. Per la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, es tracta “d’una oportunitat de compartir la creativitat i idees dels més joves i enriquir-nos amb la expressió artística”.

Els premis, com recullen les bases, pretenen estimular i promoure en els nens i joves de Salou la  participació en els àmbits que fan referència a la creativitat i amb especial atenció als centres escolars que potenciaran aquest tipus de manifestació on l’expressivitat dels autors s’evidencia de manera molt significativa.  Poden optar a aquests premis tots els nens i nenes a partir de 6 anys (que hagin cursat el present curs 2012-2013 1r curs de primària) fins als 18 anys i que vulguin participar en qualsevol de les diverses especialitats creatives: pintura, dibuix, fotografia, poesia, prosa, articles d’opinió,  etc, que es consideri creatiu en qualsevol dels diversos camps expressius i diferents temàtiques. Els nens i nenes, forçosament han de cursar els estudis a Salou tot i que no cal que hi estiguin empadronats.

Pel que fa a la temàtica els treballs seran lliures i hauran de reflectir l’originalitat en els apartats de creació plàstica, fotografia i de creació literària i s’avaluarà l’esforç creatiu i la correcció lingüística. Pel que fa a les categories se n’estipulen fins a sis: Categoria A  pel Cicle inicial (1r i 2n de primària); Categoria B pel Cicle mitjà (3r i 4t de primària); Categoria C pel cicle superior (5è i 6è de primària); Categoria D de 1r i 2n d’ ESO (ensenyament secundari obligatori); Categoria E per a alumnes de 3r i 4t d’ESO (ensenyament secundari obligatori) i, finalment, Categoria F per a 1er i 2n de Batxillerat i Cicles Formatius.

Pel que fa al procediment de selecció de les obres en el cas dels participants escolaritzats en un centre educatiu del municipi de Salou, els mateixos centres escolars faran una selecció prèvia de les obres, que presentaran al Departament de Cultura i Festes dins del termini establert, seleccionat -ne com a màxim vuit en cada un dels apartats, mentre que la resta de participants, podran presentar l’obra al Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou dins el termini establert.

Els premis es poden consultar a les bases de manera detallada i en funció de la categoria. Entre aquests premis està una bicicleta tot terreny, uns patins en línea, un Ebook o premis en metàl•lic.

El termini de presentació de les obres és fins el dia 16 d’agost de 2013, a les oficines del departament de cultura i festes en horari de 10 hores a 14 hores. L’entrega de premis tindrà lloc en un únic acte públic que es celebrarà al Teater Auditori de Salou.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

premis_30_oct1.jpg

Document Actions