Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta les Nits Daurades '09 adreçades al públic familiar

dijous 06 agost 2009

Un concert de Jarabe de Palo, Pignoise y Huecco, a més de l'actuació del Circ de Pekín, i el tradicional castell de focs, el més destacat

Salou enceta aquest dissabte una nova edició de les Nits Daurades amb un ambiciós programa d'actes, activitats i espectacles que inclou des d'activitats lúdiques infantils i juvenils, fins a concerts musicals de gran format per diversos públics, passant pel circ i la cultura popular tradicional catalana.
En definitiva, un ventall d'oferta festiva que poden gaudir veïns i visitants com una forma millor de passar les estones de vacances o de repòs i d'esbarjo diari, com ha explicat la regidora de Cultura i Festes, Isabel Aguilera, aquest migdia en la presentació de la festa que acabarà el proper dia 15 d'agost.

Un any més l'acte inaugural de les Nits Daurades serà el pregó de festa major, que aquest any anirà a càrrec del senyor José Blanco, director General de Grandvalira Andorra; una persona molt vinculada al sector turístic ja que 'ha estat molts anys director comercial de PortAventura, coneix bé el municipi i la nostra oferta turística', explicava l'alcalde, Pere Granados. Després del pregó, que per primera vegada tindrà lloc al costat de les fonts cibernétiques, sonarà una gran tronada que marcara l'inici de les Nits Daurades.

Entre els actes que s'han programat des de diverses regidories de l'Ajuntament i també des del Patronat de Turisme, en trobem de procedències tan variades i remotes com el Circo de Pekín, Jarabe de Palo des de Barcelona, Marujita des de Cadiz, Huecco des de Madrid, Azero des de Teruel, o els clons de Queen, provinents des de l'Argentina. A més en aquesta edició s'ha volgut donar caire a tothom i s'han volgut mesclar diverses cultures i races per tal d'enriquir-nos culturalment i fer de Salou un municipi interracial i obert per a tothom. Així doncs el dissabte dia 8 podrem gaudir de la primera trobada llatina del Camp de Tarragona Salou o el diumenge dia 9 d'un folkclore aragonès.

A més i dins el marc de les Nits Daurades se celebrarà un concert multitudinari i gratuït que junta Coronita i la campanya 'Save the beach', i que comptarà amb la col.laboració de Caneda Ser. Cal destacar la presència dels reconeguts Jarabe de Palo, Pignoise i Maldita Nerea. Cal dir que aquesta iniciativa pretén salvar el medi ambient i que despres de viatjar per platges d'italia o sud africa, finalitzará el proper divendres dia 14 amb aquest concert la culminació d'aquest projecte 2009. En aquest sentit, el regidor de Turisme i Seguretat Ciutadana, Alberto del Hierro ha avançat que esperen concentrar prop de 40.000 persones; el que comporta una mobilització policial importantíssima amb més de 70 agents i una creació de 2.500 places d'aparcament addicionals.

Com ja ve sent habitual en el programa de les Nits Daurades compta amb un gran castell de focs d'artifici a càrrec de la pirotecnia Igual que marcarà el fi de festa el dia 15 a les 22:45 hores i que es podrà veure des de tots els indrets de Salou. El castell de focs s'allargarà durant 20 minuts, costarà 30.000 euros i farà ús de 186 quilos de material pirotècnic.

Tots els actes seran gratuits. L'alcalde de la població, Pere Granados, explicava que des de l'Ajuntament aprofitem per convidar a tota la població de Salou, tant la resident com la turista però sobretot 'per consolidar i fidelitzar el visitant i donar-los un atractiu més en el fort de la temporada'. Per la seva part, la regidora d'Infància i Joventut, Júlia Gómez, eassegurava que en la confección d'aquest programa també s'ha tingut molt present el tipus de visitant que atreu Salou: el familiar; de manera que hi ha un gruix molt important d'actes adreçats als joves, com un concert del grup Azero a la plaça de la Sardana, o espectacles infantils repartits entre els dies de la festa.

El cost d'aquest ambiciós programa festiu s'acosta als 200.000 euros.

Document Actions