Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta les seves ordenances fiscals per a 2024

divendres 20 octubre 2023

L'Ajuntament de Salou ha anunciat avui les noves ordenances fiscals per a l'exercici 2024, destacant la necessitat d'aquesta modificació per garantir una millor prestació  dels serveis i assegurar la sostenibilitat econòmica del municipi.

En una roda de premsa celebrada aquest matí, el regidor d'Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, junt amb al regidor de Neteja Viària i Gestió de Residus, Sebastià Dominguez, han exposat els detalls d'aquesta actualització.

Moreno ha actualitzat que Salou és un dels municipis de la demarcació "on menys impostos es paguen", tot recordant que la ciutat ha mantingut un acumulat de les taxes impositives d'un -3,5% en els últims anys, tot i l'increment de l'IPC. Aquesta situació ha repercutit en el poder adquisitiu de l'Ajuntament, que ha experimentat una disminució d'un 20% en comparació amb l'IPC anual.

L'actualització de les ordenances fiscals respon a la necessitat de potenciar els serveis socials i de continuar amb projectes essencials com la construcció de l'edifici de serveis socials - que ja està pressupostat - i la millora d'instal·lacions esportives, carrers, voreres, parcs i jardins. Aquestes mesures són rellevants per mantenir el benestar, la conservació de l'espai públic i l'embelliment de la ciutat.

"Com a representants públics, tenim l'obligació d'utilitzar de manera responsable i eficaç els recursos obtinguts dels nostres ciutadans", ha remarcat Yeray Moreno, afegint que "tots els canvis que proposem busquen beneficiar directament la ciutadania de Salou."

Salou és un dels municipis de la demarcació "on menys impostos es paguen", diu el regidor d'Hisenda, tot recordant que la ciutat ha mantingut un acumulat de les taxes impositives d'un -3,5% en els últims anys, tot i l'increment de l'IPC


En detall, les actualitzacions inclouen un augment de l'IBI del 9,8% i un increment del 10% tant en la neteja com en l'ocupació de la via pública. Domínguez ha recalcat la necessitat d'aquesta modificació, apuntant al dèficit existent en la taxa de neteja, que actualment es troba en més del 20%. Amb l'aprovació del nou contracte, aquest dèficit podria arribar fins al 30%.

Respecte a la taxa de recollida de residus, Domínguez ha afirmat que "és essencial actuar d'acord amb la llei 7/2022 de residus i sòls contaminats per a una economia circular. L'augment proposat del 10% és una mesura equilibrada que evita carregar a tota la ciutadania amb el dèficit existent."

Sebastià Domínguez, en relació a la taxa de recollida de residus, ha afirmat que "és essencial actuar d'acord amb la llei 7/2022 de residus i sòls contaminats per a una economia circular. L'augment proposat del 10% és una mesura equilibrada que evita carregar a tota la ciutadania amb el dèficit existent."


Tant Moreno com Domínguez han posat en relleu l'eficiència i la bona gestió del govern, que ha permès que Salou es mantingui amb taxes impositives inferiors, en comparació amb altres ajuntaments de la demarcació.

L'actualització de les ordenances fiscals és una acció decidida per garantir un futur pròsper i sostenible per a Salou, sempre amb l'interès dels seus ciutadans al centre de totes les decisions.

Document Actions