Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta l'hereu, les pubilles i les dames d'honor del 2024

divendres 26 gener 2024

Salou renova, un any més, la seva històrica tradició del pubillatge. Aquesta tarda, abans del pregó de l’inici oficial de la Festa Major d'Hivern que tindrà lloc al Teatre Auditori de salou, es donaran a conèixer l'Hereu i les Pubilles per al 2024.

Aquest esdeveniment anual i carregat de simbolisme històric, destaca per la seva capacitat de connectar les noves generacions amb les tradicions ancestrals de Catalunya.

Enzo Jones Martin, de 8 anys i apassionat pel futbol, el dibuix i el taekwondo, ha estat nomenat l'hereu d'enguany. Estudiant a l'Escola de Salou, Enzo representa l'esperit juvenil i el compromís amb les tradicions locals.

Com a pubilla major, Irina Andrea Caloian, de 15 anys, aporta la seva afició per l'equitació al seu paper. Estudiant a l'Institut Jaume I, Irina simbolitza la gràcia i el lideratge entre les adolescents de Salou.

Les pubilles infantils, Edurne Cáceres Pérez i Lis Piazarro Casals, de 9 i 7 anys respectivament, afegeixen un toc de joventut i entusiasme a la festa. Amb aficions com el patinatge i el ball, estudien a l'Escola de Salou i són exemples de la implicació juvenil en la cultura local i tradicional.

Les dames d'honor seleccionades per aquest any són l'Alisa Garustovich, Chiara Brisa Tovar, Eva Gonzalez, Paula Maria Sima, Thaís Lavergne i Lucia Cazcarro, reforcen aquest grup de joves amb el seu propi compromís per fomentar la cultura tradicional.

Aquesta tradició de l'Hereu i les Pubilles, que data de mitjans del segle XX, serveix no només com a pont cultural entre generacions, sinó també com una plataforma perquè els joves de Salou mostrin el seu orgull i participació en les festes majors de la ciutat

 Aquesta tradició de l'Hereu i les Pubilles, que data de mitjans del segle XX, serveix no només com a pont cultural entre generacions, sinó també com una plataforma perquè els joves de Salou mostrin el seu orgull i participació en les festes majors de la ciutat.

Amb actes que van des de les inauguracions, festes majors, Nits Daurades, Revetlla de Sant Joan, i fins a l'ofrena floral de la Diada de Catalunya, aquests representants juvenils juguen un paper important en la preservació de les tradicions i en el foment de la cultura de Salou.

Galeria d'imatges

IRINA ANDREEA.JPG
EDURNE CÁCERES.JPG
LIS PIZARRO.JPG
EVA GONZALES.JPG
PAULA MARÍA.JPG
ALISA GARUSTOVICH.JPG
THAÍS LAVERGNE.JPG
LUCÍA CAZCARRO.JPG
CHIARA BRISA.JPG
ennzo2.jfif
publies.jfif

Document Actions