Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta un sistema que permetrà controlar l'ocupació de les platges

divendres 29 maig 2020

Aquest migdia s’ha fet una demostració en directe a la plaça de les Comunitats Autònomes, a la què hi ha assistit l’alcalde del municipi, Pere Granados, acompanyat de diversos regidors

El sistema començarà a funcionar el mes de juny i consistirà en la instal·lació de 22 sensors intel·ligents, distribuïts en 8 platges i cales de Salou, que comptaran, en temps real, les persones que es trobin a la sorra

El mandatari ha explicat que ‘les platges de Llevant i de Ponent es dividiran en zones virtuals per tal de poder controlar l'ocupació per sectors, i així fer estimacions sobre l'aforament'

L’alcalde Pere Granados ha presentat aquest migdia en roda de premsa a la plaça de les Comunitats Autònomes de Salou el sistema de control d’aforament de les platges del municipi. Una solució tecnològica, a través de sensors, gràcies a la qual es podran conèixer, en temps real, els nivells d’ocupació de les platges salouenques; de forma que els visitants / usuaris, mitjançant el seu terminal mòbil, podran informar-se del seu estat, en sectors concrets. Aquest sistema començarà a funcionar al juny.

A la roda de premsa hi han assistit, també, Jesús Barragán, regidor de Platges: Concessions i Autoritzacions; Julia Gómez, regidora de Platges: Qualitat i Pla d'Usos; Pedro Madrona, regidor de Platges: Manteniment, Reparacions i Adequacions; i David González, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat.

Es tracta d’una fórmula que ajudarà les persones a actuar de manera responsable, complint amb les indicacions de seguretat i no acudint als punts amb més saturació, quan se sobrepassin els límits d’aforament permesos.

La informació relativa a les platges la rebrà la Policia Local, que podrà actuar en conseqüència en cas d’incompliment de les normes de seguretat i de no ser respectada la informació dissuassòria que s’ofereix.

El sistema es basa en una tecnologia avançada no intrusiva a la intimitat (els sensors, formats per càmeres, no transmeten ni enregistren imatges) que capta el moviment de les persones a la sorra; i el propi sensor analitza les imatges i, únicament, transmet la informació del recompte obtingut, sense transmissió de cap imatge, perquè l’usuari, a través del seu dispositiu mòbil (via web platges.salou.cat), pugui rebre-la en un mapa de les platges, on l’alerti de l’ocupació i, així, pugui actuar d’acord amb la norma d’aforament permès, en cada sector de platja.

En total, s’instal·laran 22 sensors intel·ligents (amb tecnologia deep learning), que abarquen un llindar de 150 metres, que comptaran les persones que, en temps real, es trobin a la platja (sorra). Estaran repartits de la següent manera:

- Platja de Llevant: 7

- Platja de Ponent: 8

- Platja dels Capellans: 1

- Cala Llenguadets: 1

- Platja Llarga: 2

- Cala Font: 1

- Cala Vinya: 1

- Cala Crancs: 1

Aquest nou sistema de control representa un nou canal d’informació sobre l’estat d’ocupació de les platges, que convida a la responsabilitat d’ús; així com preveu i evita aglomeracions; permet una millor organització i gestió per garantir la seguretat sanitària i la protecció dels usuaris / banyistes; i ajuda a desenvolupar l’objectiu d’un Salou sostenible i intel·ligent.

Cal dir que a platges.salou.cat s’hi podrà accedir des de dispositius mòbils tipus Android o Iphone sense necessitat de descarregar cap app al mòbil. El format de la informació serà senzill, entenedor i a través d’un mapa. Es podrà saber si es pot accedir a la platja perquè hi haurà una llegenda fàcil i entenedora, en tres colors: verd, taronja i vermell, indicant si el nombre de persones és acceptable (verd), es troba en llindar de la capacitat (taronja) o simplement ja no s’hi pot accedir (vermell).

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “Salou ha fet una aposta per la digitalització i l’aplicació de les noves tecnologies en la gestió del municipi, i, en aquest sentit, estem treballant amb diferents programes per convertir Salou en una destinació intel·ligent i sostenible”. Així, “el municipi treballa per assolir la certificació de Destinació Turística Intel·ligent (DTI)”, que facilitarà una integració del visitant a Salou, un salt important quantitativament i qualitativa, pel que fa a la convivència amb les noves tecnologies.

Granados ha recordat també que, fa uns mesos, la Generalitat de Catalunya va distingir Salou amb el segell de Sóc Smart, que l'acredita com un dels municipis catalans més avançats que ha fet una aposta estratègica per esdevenir una ciutat intel·ligent i millorar la vida dels seus ciutadans i ciutadanes a través de l’aplicació de tecnologia avançada. 

L’alcalde ha destacat que “treballem sota el principi de la rigorositat pel control de les platges i, per això, les dividirem en sectors virtuals, sense barreres físiques”. Així, a la platja de Llevant n’hi haurà 6, i a la de Ponent, 5. 

Pere Granados també ha apel·lat a la responsabilitat personal i col·lectiva, de les persones, que “és fonamental” perquè “un cop siguin a la platja mantinguin la distància de seguretat dels dos metres” i “respectin les recomanacions sanitàries”.

L’alcalde ha recordat que, precisament, la responsabilitat individual i col·lectiva ha fet que Salou tingui uns nivells molt baixos durant tot aquest procés de pandèmia, estant per sota de la mitjana de la província de Tarragona. Per tant, “Salou és un municipi net de coronavirus i és un municipi segur”, ha afirmat, i ha afegit que “ens hem de mantenir en aquesta situació”, tant per la salut de les persones com pel present i el futur del sector turístic, motor de l’economia.

Les empreses que treballen en el nou sistema de control de l’aforament de platges són: BOSCH, que és el fabricant del producte del sensor càmera; ABAST, que és el contractista principal; i l'empresa Lan Technology, que configura la part sensora de les càmeres.

Cal dir que les platges de Salou no tindran cap separació física, un fet que facilitarà la neteja, oxigenació i desinfecció de la sorra, a diari.

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

3.jpeg
4.jpeg
5.JPG
P1680014.JPG

Document Actions