Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou promou l’intercanvi educatiu entre els alumnes de l’Institut Marta Mata i una escola polonesa

L’Ajuntament ha rebut els membres participants del Programa Europeu Comenius que permet la col·laboració entre centres educatius

dilluns 17 maig 2010

L’alcalde de Salou, Pere Granados juntament amb el regidor de Turisme Alberto del Hierro han rebut aquest matí als membres participants del Programa Comenius al consistori municipal. El programa consistirà en un intercanvi entre els alumnes d’un institut polonès i l’institut Marta Mata de Salou. El programa compta amb el suport institucional de l’Ajuntament de Salou.

L’objectiu dels programas Comenius és el de promoure el desenvolupament d’activitats de cooperació entre autoritats locals i regionals en el món de la educació a Europa per tal de millorar l’oferta educativa. Aquest programa permet la col·laboració entre institucions regionals, centres d’ensenyament i agents rellevants en el món de la educació per tal de enriquir l’oferta.

Els membres participants que van arribar el diumenge dia 16 a la ciutat han realitzat aquest matí una visita per l’Ajuntament i tenen previst visitar els principals edificis i llocs turístics de la ciutat. Els agents participants de l’intercanvi cultural i educatiu són l’institut Gimnazjum, el Departament d’Educació de Polònia i l’agència de viatges Maltur. Els representants de Salou han estat la directora de l’Institut Marta Mata, M. Carme Sans així com diferents professors del centre. Aquest programa implica un intercanvi entre els alumnes dels dos instituts. Els alumnes del IES Marta Mata es traslladaran a finals de juny a Polònia i els alumnes polonesos realitzaran la visita a Salou a partir d’octubre.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que "aquest intercanvi en matèria educativa realitzat amb l’Institut IES Marta Mata és molt enriquidor i segur que genera sinèrgies i possibilitats turístiques entre Salou i Polònia".

La directora de l’Institut Gimnazjum, en representació dels membres de la comissió polonesa, ha agraït el suport institucional a aquesta iniciativa d’intercanvi per part de l’Ajuntament de Salou.

Document Actions