Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou protegirà el fons marí amb un nou sistema d’ancoratge amb boies per a les embarcacions recreatives

diumenge 30 juliol 2023

L’objectiu és preservar la posidònia oceànica i l’ecosistema marí per gaudir del mar de forma sostenible

 

L’Ajuntament de Salou, a través de la regidoria de Medi Ambient, treballa en la protecció del fons marí, concretament, en la preservació dels hàbitats formats per la posidònia, una planta aquàtica que produeix oxigen, atenua la força de l’onatge i l’erosió costanera i serveix de refugi a centenars d’organismes animals i vegetals que viuen al seu interior i se’n nodreixen.

Aquesta setmana, l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de diversos regidors i regidores de Govern, ha fet un recorregut a través del litoral salouenc per tal de comprovar, sobre el terreny, l’estat de la posidònia.

En aquest sentit, ha assenyalat que “la riquesa del fons marí i la salut de les nostres platges és molt important, tant des del punt de vista mediambiental i sostenible, com turístic”. Per això, “l’activitat de la nàutica d’esbarjo, la pesca recreativa i el busseig han de fer-se de forma responsable per protegir i conservar els hàbitats i els recursos marins, de forma segura”.

Per la seva banda, el regidor de Qualitat Ambiental, Transició Ecològica i Gestió Energètica, Marc Riverola, ha explicat que “treballem en una acció que consistirà en instal·lar boies per abalisar la zona de la platja Llarga. Es tracta d’unes boies ecològiques que permetran que les embarcacions recreatives puguin fondejar sense necessitat d’ancorar, prevenint un impacte negatiu sobre el fons marí”.

Cal dir, també, que es tracta d’una iniciativa que està alineada amb les certificacions de mediambient i de qualitat que ostenten les platges de Salou, com Bandera Blava, ISO 14.001 i Q de Platges.

Fitxers adjunts

Document Actions