Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou ratificarà jurídicament la dissolució del CRT en el plenari de demà

Després de l’anterior ple ja s’han recuperat totes les competències municipals

dimarts 06 març 2012

El ple de l’Ajuntament de Salou de demà dimecres aprovarà la ratificació de la darrera moció que van aprovar per unanimitat tots els grups municipals acordant separar-se del CRT, la revocació de les potestats delegades i la seva dissolució. Avui en roda de premsa, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que Salou ha manifestat ja la seva voluntat de separar-se del Consorci i ara, a través d’aquest acord “instem al CRT a que es dissolgui jurídicament tot i que, avui en dia, ja no té cap potestat per actuar dins el terme municipal de Salou”, ha comentat. Així, des d’alcaldia s’ha demanat una nova reunió del CRT per acordar-ne la seva extinció; donat que ha arribat la seva caducitat transcorreguts els 20 anys de vigència i com estableix l’article 50 dels estatuts.

La ratificació que passarà a aprovació demà per plenari també insta a les parts –els ajuntaments de Salou, Vila-seca i la Generalitat- a negociar un nou consorci “sempre sota el criteri de respecte de la fiscalitat per a cada territori i que continuï amb les mateixes condicions que fins ara pel que fa al funcionament”, ha assenyalat el batlle. En cas que l’esmena que s’haurà de votar al Parlament de Catalunya segueixi endavant l’alcalde ja ha advertit que “la recorrerem perquè és anticonstitucional. Vulnera l’autonomia municipal”.

Davant l'argument esgrimit per l'altre membre del CRT, Vila-seca, qui diu que ha hagut d'assumir les servituds (infraestructures i accessos al parc) Granados ha matisat que “Salou ja ha cedit un elevat percentatge (un 23%) de la seva fiscalitat durant els últims vint anys del CRT per compensar aquestes servituds. Si no s'hagués aplicat en aquell llavors el criteri de compensació no tindria sentit el repartiment al 50% que es va pactar fa 20 anys amb molta responsabilitat per part de Salou i per facilitar la implantació del parc d'atraccions”, ha afegit.

Finalment, destacar que l'esperit inicial del CRT queda ja superat ja que aquest va néixer per gestionar i garantir principalment, com diu el seu article 5, "una unitat d'acció pública en l'àmbit de CRT" (i no privada) i "exercir la gestió i potestats urbanístiques de les actuacions territorials ", tots d'incidència urbanística com la gestió i execució del que preveu el planejament.
Així, segons ha seguit explicant l’alcalde, el CRT, segons un informe de PortAventura i certificat pel mateix Consorci de l'any 2008, té totes les obres d'urbanització i instal·lacions finalitzades, i s'han complert els objectius de la inversió. El mateix informe signat per la Junta de Consorci diu clarament que "les obres d’urbanització s’han dut a terme d’acord amb el contingut dels plans parcials i els projectes d’urbanització". PortAventura ho acredita aportant l’acta de recepció de l’obra d’urbanització i certificat final d’obres, així com realitzades les cessions de sol previstes. Si no estiguessin realitzades totes les obres d'urbanització i complerts els objectius, tal com informa PortAventura i acredita el Consorci, s'haurien tornar els terrenys als antics propietaris. Una altra història és que la part privada no hagi aixecat encara els habitatges o altres elements de construcció que es podran anar desenvolupant al llarg dels propers anys a partir de l'acció de la iniciativa privada.

Mario García, portaveu del Grup Popular a l'Ajuntament de Salou i 1r. Tinent d'Alcalde, en relació al tema del CRT ha destacat que "totes les parts implicades estem abocades a negociar i des de la Corporació sempre hem mantingut una voluntat de mà estesa i dialogant, perquè s'ha demostrat que el Consorci és una eina eficaç de gestió; però vetllarem sempre amb l’objectiu que es respectin els interessos de Salou".

Galeria d'imatges

DSCN4819.JPG
DSCN4819.JPG

Document Actions