Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou realitza amb èxit un simulacre de salvament per dos accidentats a la platja de Llevant

Diversos cossos han participat en els simulacres efectuats en les platges de Salou per donar compliment als certificats de la “Q” de qualitat i a la ISO14001

dimecres 31 agost 2011

Tècnics de l’Ajuntament de Salou adscrits als Departament de Platges; Qualitat Ambiental ; Turisme, Protecció Civil i Policia Local, a més de l’equip de Salvament i Socorrisme municipal –Altesport- han participat aquest matí en un simulacre per tal de comprovar l’efectivitat dels seus mitjans davant un cas d’emergència a les platges. El simulacre que ha tingut lloc a la platja de Llevant pretén donar el compliment a les certificacions de la “Q” de Qualitat de les platges així com també a la certificació de la ISO14001:04. 

El simulacre ha consistit en què un banyista que es trobava a la boia de 200 metres ha donat la senyal d’alerta per cansament, acte seguit el seu pare l’ha anat a buscar i també s’ha quedat a uns 50 metres de poder arribar a rescatar el seu fill. Tots dos han estat detectats pel socorrista de la zona –a tocar de l’espigó del moll- el qual ha posat en marxa el dispositiu d’emergència; tot avisant la llanxa de salvament i l’ambulància.

L’operatiu ha funcionat correctament amb uns temps de resposta per sota de les exigències de la Q de qualitat. Al voltant de tot el desplegament de salvament s’ha generat un volum important de curiosos a qui se’ls ha hagut d’explicar posteriorment que no hi havia hagut cap ofegat real i que es tractava d’un simulacre.

L’alcalde, Pere Granados, després de l’operatiu ha valorat de manera molt positiva la resposta per part de tots els agents implicats en el simulacre sorpresa i ha destacat que en un context d’estiu amb diversos accidents fatals a poblacions costaneres per culpa d’imprudències  “a Salou hem volgut posar un any més a prova els nostres serveis perquè en cas d’accident se sàpiga com fer front a aquest tipus de situacions d’emergència, malgrat tot, no hem hagut de lamentar cap incident rellevant en el que portem de temporada”, ha dit. En referència a les actituds incíviques per part d’alguns banyistes el batlle també ha volgut apuntar que “s’estudiarà incorporar a les ordenances sancions econòmiques per tal de prevenir que aquestes imprudències posin en perill la vida de la gent i molt especialment per aquells que facin cas omís de les advertències i tinguin un comportament negligent”.

Malgrat tot, Granados ha volgut recordar que en el fons “des del govern treballem dia a dia en la millora de la gestió de les nostres platges, per minimitzar l’impacte ambiental, i perquè les aigües i la sorra tinguin un estat excel·lent”.  

Les Platges més conegudes, turísticament, de Salou: Platja de Llevant i Platja de Ponent estan certificades des del 2008 amb el segell de qualitat Q de Qualitat Turística Espanyola; un reconeixement per part de l’organisme certificador ICTE (Instituto  para la Calidad Turística Española). Aquesta certificació es va normalitzar a nivell nacional com a norma UNE l’any 2008, esdevenint la norma de qualitat UNE 187.001: 2008.

Els darrers anys, 2009 i 2010, les dues principals platges de Salou han revalidat aquesta certificació i per aquest setembre 2011 se seguirà treballant per renovar la certificació que avalua aspectes com la seguretat, el salvament i els primers auxilis, la informació que es dóna a la platja, la neteja i la recollida de residus, el manteniment de les instal·lacions i els equipaments, els accessos, els serveis higiènics, els serveis de begudes i menjar, lloguer de material i equipament i la gestió del propi sistema.

Les platges de Salou també estan certificades amb altres guardons com la ISO 14.001: 2004 a totes elles; a més de la bandera blava i la Q de qualitat.  Al simulacre hi han assistit diversos regidors com el de Turisme, Benet Presas; la de Platges, Julia Gómez o de Qualitat Ambiental, Ramon Pascual; entre d'altres.

Galeria d'imatges

DSCN1022.JPG
DSCN1039.JPG
DSCN1051.JPG
DSCN1034.JPG
DSCN1014.JPG
DSCN1022.JPG
DSCN1034.JPG
DSCN1029.JPG

Document Actions