Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou rebutja la violència envers les dones

Avui, la lectura d’un manifest commemora aquest dia internacional però els actes s’estendran tota la setmana

dilluns 25 novembre 2013

El passadís del TAS ha estat un any més el marc escollit per l’Ajuntament de Salou per mostrar el rebuig contra la violència envers les dones. Aquest migdia s’ha dut a terme un acte –organitzat per la regidoria d’Acció Social- en el que s’ha guardat un minut de silenci en memòria de les 45 víctimes de la violència de gènere a Espanya al llarg d’aquest any i en el que posteriorment s’ha llegit un manifest per part d’un grup de dones, entre elles la Presidenta de la Federació de Dones del Tarragonès, Carme Càrdenas, o la secretària del Grup de Dones, Montserrat Porter. El manifest institucional pretén reflexionar sobre les diferents fórmules en les que s’expressa aquesta violència: física, psicològica, sexual, econòmica... i en els diferents àmbits; el de la parella, el familiar, el laboral, en l’assetjament sexual... Totes aquestes manifestacions han estat rebutjades de manera enèrgica. El manifest ha finalitzat amb el següent missatge: “Aquest és el repte que tenim al davant i aquest és el nostre compromís. I per això, seguirem treballant de manera conjunta i coordinada perquè les dones i els homes d’avui, i també les generacions futures, puguin viure en un món lliure de violència”.

Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut remarcar la necessitat “d’intentar canviar la societat tots plegats per acabar amb tot tipus de violència, des de la física a la psicològica. Crec fermament que des de les administracions i conjuntament amb la societat civil hem d’intentar canviar aquest substrat cultural perquè en la violència de gènere i en qualsevol tipus de manifestació violenta hem de tenir tolerància 0”. El regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla, també ha volgut sumar-se a l’acte  dient que “entre tots hem de fer els esforços necessaris i posar els recursos que calguin per acabar amb la violència i la opressió vers les dones”.

El actes que organitza la regidoria continuaran avui a les quatre de la tarda a  la Sala Costa Daurada, un videofòrum, al voltant d’una pel·lícula que faciliti la reflexió de la figura de la dona al llarg de la història. Aquest dimecres 27 i el dijous 28 de novembre també s’ofereix un taller de coaching per a dones organitzat pel SIAD. Hi ha previstes 15 places i la inscripció es pot realitzar a l’Espai MAS. Aquest taller està organitzat dins de les activitats formatives adreçades a dones previstes al SIAD. I el divendres dia 29  es realitzarà un taller d’autoestima també específicament adreçat a dones. Compta amb 15 places gratuïtes prèvia inscripció a l’Espai MAS. El taller està subvencionat per l’Institut Català de les Dones, Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.  

Galeria d'imatges

DSCN2621.JPG
DSCN2624.JPG
DSCN2621.JPG
DSCN2624.JPG

Document Actions