Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou reclama a l’Estat que mantingui els ajuts al lloguer protegit

Tots els grups del consistori, a excepció del PP, se sumen a la moció de CiU que reivindica la “funció social” d'aquestes ajudes

dijous 27 juny 2013

El darrer ple de l'Ajuntament de Salou ha acordat reclamar a l’Administració de l’Estat que mantingui en la seva integritat els ajuts als promotors d’actuacions de lloguer protegit finançades amb càrrec als Plans d’Habitatge vigents fins el moment actual per tal de mantenir tant la finalitat social de les actuacions com la seguretat jurídica i el respecte pels compromisos ja assumits. En una moció presentada pel Grup Municipal de CiU, i que ha rebut el suport de tots els grups (PSC, UMdC, RDS) i el vot d'abstenció per part del PP s'ha volgut reconèixer que la promoció pública local d’habitatges de lloguer, ha estat indispensable aquests darrers anys per donar a la ciutadania la possibilitat d’accés a un nou habitatge a preu assequible, permetre a la ciutadania més mobilitat geogràfica, ja sigui per motius laborals o d’altres, instrument per la regeneració de barris o centres històrics, o fins i tot, convertir-se en un recurs en coordinació amb els mateixos serveis socials.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament, Marc Montagut, ha lamentat que la decisió del Govern de l'estat espanyol i l’aprovació a través del Senat i Congrés, hagi promogut una esmena al Projecte de llei de mesures de flexibilització i foment del mercat de lloguer de vivendes. “Aquesta esmena preveia suprimir amb efecte retroactiu les subvencions i subsidiacions a institucions i promotors d’habitatges de lloguer protegits pendents de pagament, així com l’ajuda o subvenció directa un cop tinguda la qualificació definitiva de la promoció”, ha apuntat.

 

En aquest sentit, el major problema que hi veu el regidor és que l'impacte d’aquesta mesura en molts municipis catalans, entre els quals hi ha Salou, s’ha quantificat en 104 M€ pel que fa a subvenció directa a la promoció (del quals un 45% són promocions públiques); i de 480 M€ en subsidiacions de la quota, també una part important en promocions municipals. “Tot això podria provocar la conseqüent fallida d’un bon nombre de promotors sense ànim de lucre i promotors públics de les administracions locals”, ha lamentat.

Concretament a Salou hi ha previstos sis blocs d'habitatge protegit; 3 ja construïts; un que es comença a edificar i dos més que es podríen veure paralitzats si es manté aquesta mesura. La moció també assenyala que “en aquests moments, tenim coneixement que el Govern de l’Estat ha retirat l’esmena pel que fa a la supressió de les subsidiacions d’interessos, però manté la supressió de les subvencions. Es tracta, en tot cas, de promocions ja finançades i en la majoria d’ocasions, ja acabades, per la qual cosa, la retirada d’aquests ajuts posaria amb greu compromís la liquiditat de les empreses públiques, privades o socials que van confiar amb aquests ajuts per la seva execució, i a la vegada, també la seguretat jurídica, ja que es tractaria d’una norma amb efectes retroactius absolutament injustificada”.

L'alcalde, Pere Granados, en les votacions ha agraït el suport dels diferents grups per tirar endavant aquesta petició perquè “hem de defensar l'accés a l'habitatge com a dret fonamental recollit en la Constitució”, ha sentenciat.Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCN6314.JPG
DSCN6314.JPG

Document Actions