Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou reclama l’ampliació de l’horari nocturn de les ambulàncies al municipi

dimecres 24 febrer 2016

El ple d’avui també ha nomenat nou jutge de Pau a José Naveiro  

S’ha aprovat també per unanimitat una moció per aplicar el protocol educatiu a les escoles contra la transfòbia i l’assetjament escolar per identitat e gènere

El ple de l’Ajuntament de Salou ha tractat entre d’altres qüestions la problemàtica detectada en l’àmbit de l’atenció sanitària al municipi i que ha suposat una reducció en l’horari d’atenció nocturn del servei d’ambulàncies. En aquest sentit, en resposta a una pregunta de la portaveu de C’S, Marta Cortés, el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ha assegurat que el govern ja està darrera de la qüestió i que ja han reclamat al SEM i al Departament de Salut de la Generalitat que es replantegin el nou model sanitari i que Salou recuperi, com a mínim, les 12 hores nocturnes del servei que han retallat, després de la implantació en el territori, el passat dia 14 de gener, del nou model de transport sanitari del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya. En aquest sentit, tant el regidor González com el regidor de Salut Pública, Ramon Pascual, han anunciat que la propera setmana ja tenen una cita concertada amb el departament de Salut per tractar de la reivindicació i que caldrà mantenir una postura ferma, si cal, a través d’un pronunciament del mateix plenari.

Nou jutge de Pau

En el decurs del plenari també s’ha nomenat nou jutge de Pau, i jutge substitut per àmplia majoria. Així, el nou jutge serà José Naveiro Díaz i el jutge substitut Enrique Molina Olivares; els quals accediran al càrrec el proper 15 de juny i després de 8 anys de servei d’Enric Mata; a qui l’alcalde, Pere Granados, ha volgut agrair els excel·lents serveis prestats i se l’ha felicitat per la bona tasca desenvolupada. Aquest acord s’ha assolit amb una àmplia majoria de vots favorables -de 18 de 21 regidors (CIU-PSC-C’S-PP) i amb els vots contraris d’ERC i Guanyem Salou.

La moció, unànimement

En el decurs de la sessió plenària també s’ha votat per unanimitat de tots els grups una moció per a l’aplicació del protocol educatiu contra la transfòbia i l’assetjament escolar per identitat de gènere. En el text s’insta a la Generalitat de Catalunya al fet que desenvolupi reglamentàriament les Lleis 14/2010 i 11/2014 aprovades en el Parlament de Catalunya, en concret l’article 3.4 del Títol Preliminar de la Llei 11/2014, que estableix que “la Generalitat i els ens locals han de garantir el compliment d’aquesta llei i promoure les condicions per a fer-la plenament efectiva als àmbits competencials respectius”, i que destini en el següent exercici pressupostari una partida amb recursos suficients perquè puguin desenvolupar-se de manera efectiva.

A més, detalla que en el pròxim Consell Escolar Municipal, l’Ajuntament informi als centres i escoles de la iniciativa i l’esperit d’aquesta moció, remarcant la voluntat municipal de col·laboració, alhora que se’ls agraeixi l’esforç i l’estat d’alerta que estan duent a terme davant d’aquestes situacions d’assetjament escolar, activant totes aquelles mesures més oportunes i protocols corresponents. La moció que s’ha transaccionat entre tots els grups del consistori també reafirma el compromís municipal en la lluita contra la transfòbia i l’assetjament escolar per identitat de gènere o per qualsevol altre motiu i comprometre’s a desplegar la llei contra l’homofòbia en el nostre municipi i, finalment, acorda donar trasllat dels acords anteriors a l’Observatori contra l’homofòbia, a la Secretaria de la Família del Departament de Treball, a Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, a l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Tarragona i als Grups Polítics del Parlament.

Interins de Policia

En l’apartat de precs i preguntes el grup del PP ha demanat explicacions del perquè enguany no hi haurà agents interins de Policia Local durant la Setmana Santa.  En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana ha explicat que s’ha retardat la convocatòria unes setmanes donat que se sabia que el curs obligatori de 120 hores de formació que han de dur a terme els agents que superin les proves no començarà fins la primera setmana d’abril, és a dir, passat Setmana Santa. Així, segons ha explicat, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ha estat, en part, qui ha marcat aquesta nova agenda de contractació. D’aquesta manera, ha explicat, es poden inscriure més persones  i ha afirmat que els darrers anys no sempre han estat ja operatius per la Setmana Santa. Tanmateix, l’alcalde també ha anunciat que la Seguretat Ciutadana depèn dels Mossos d’Esquadra i que per tal de debatre els operatius i copsar l’estat del municipi en aquest sentit ja hi ha data per a celebrar una Junta Local de Seguretat abans de Setmana Santa; a més d’anunciar que ben properament es reemprén la Patrulla Jove, la qual podrà també exercir les funcions pròpies d’informació que duen a terme aquest tipus d’agents.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

plefebrer.jpg
P1240570.JPG

Document Actions