Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou recomana consultar la web app que controla l’aforament de les platges i cales com a mesura de seguretat COVID-19

divendres 09 juliol 2021

La informació es pot veure aquí: https://platges.salou.cat, on es reflecteixen les dades, en temps real

L’alcalde Pere Granados demana ‘prudència i responsabilitat’ a l’hora de gaudir dels banys de sol i de mar, i que es respecti la distància social i la resta de mesures per evitar contagis

Si el nombre de persones és acceptable, el color de la platja és verd; si es troba en el llindar de la capacitat, és taronja; i si no s’hi pot accedir, vermell, recomanant, per tant, desplaçar-se a un altre tram de la platja o a una altra platja o cala de la destinació

 

Salou recomana consultar la web app que controla l’aforament de les platges i cales com a mesura de seguretat COVID-19. A través d’aquesta eina, és possible el control d’aforament de les platges que es va posar en marxa, per primer cop, l’estiu de l’any passat.

Aquest sistema innovador permet controlar si les persones respecten la distància social i també registrar els índex d’ocupació per tal de mantenir unes mesures de seguretat òptimes, com a protecció davant de la COVID-19.

Per conèixer si es pot accedir a cada platja es pot entrar a l’enllaç https://platges.salou.cat En cas que el nombre de persones sigui acceptable, el color de la platja al mapa és verd; si es troba en el llindar de la capacitat, és taronja; i si no s’hi pot accedir, és vermell, recomanant, per tant, desplaçar-se a un altre tram de la platja o a una altra platja o cala de la destinació.

Les dades que es recullen corresponen als 22 sensors instal·lats a les diferents platges i cales de Salou:

- Platja de Llevant: 7

- Platja de Ponent: 8

- Platja dels Capellans: 1

- Cala Llenguadets: 1

- Platja Llarga: 2

- Cala Font: 1

- Cala Vinya: 1

- Cala Crancs: 1

El sistema, que es basa en una tecnologia avançada no intrusiva a la intimitat, va rebre l’any passat un guardó de la Asociación Multisectorial de Empresas de Tecnologías de la Información, Comunicaciones y Electrónica (AMETIC), que va reconèixer l’Ajuntament de Salou amb el premi Digital Tourist 2020.

L’alcalde Pere Granados demana prudència i responsabilitat a l’hora de gaudir dels banys de sol i de mar i que es respecti la distància social i la resta de recomanacions sanitàries per evitar qualsevol tipus de contagi. En aquest sentit, Granados també ha apel·lat a la responsabilitat personal i col·lectiva.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Noves Tecnologies i Platges: Concessions i Autoritzacions, Jesús Barragán, ha assenyalat que “la incorporació d’aquest sistema de control d’aforament, des de l’any passat, és, també, un exemple del treball que realitzem en la línia de la digitalització i l’aplicació de les noves tecnologies en la gestió del municipi, amb l’objectiu de convertir Salou en una Destinació Turística Intel·ligent (DTI)”.

Així mateix, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha recordat que “en cas que l'aforament d'un sector o platja superi el llindar de capacitat, tant la Policia Local com el servei de salvament i socorrisme actuarà informant amb sistemes de megafonia i presencialment, per tal que les persones es puguin dirigir a altres sectors amb una capacitat més baixa”; i ha remarcat “la importància de seguir les indicacions, sempre”.

Galeria d'imatges

PLATJA LLEVANT SALOU.jpg
sensor platja Llevant.jpg
mapa platges.jpg

Document Actions