Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou recull més de 46 tones de roba de segona mà destinada a la ONG Humana

També s’ha canviat la imatge dels contenidors i ha incrementat en 3 el nombre de punts de recollida de roba al municipi

dimarts 20 març 2012

Al llarg del 2011 les famílies de Salou han col·laborat amb la ONGD Humana  dipositant fins a 46.386 quilos de roba i calçat en els 9 contenidors que actualment hi ha repartits pel  municipi. Aquestes dades representen una recollida mitjana setmanal per contenidor de 99,11quilos, molt per damunt de la mitjana a Catalunya que es xifra en 83 kg; és a dir una mitjana de 2,4kg de roba per habitant. Pel regidor de Salut Pública i Qualitat Ambiental, Ramon Mª Pascual “la xifra de recollida aquest 2011 equival a ajudes bàsiques com la construcció de 3 latrines i dos pous dels que es beneficiarien 100 persones durant 2 anys o la formació d’un 1 professor d’escola primària que donarà classe a 50 nens i nenes cada any durant una mitja de 30 anys. És només un exemple d’algunes accions dins dels projectes de cooperació que desenvolupen des de l’ONGD a diferents països, com Moçambic o Guinea-Bissau”, afegia.

Com a novetat, cal apuntar que la darrera setmana també s’han renovat tots els contenidors que actualment hi ha repartits pel municipi per unificar-los i adaptar-los a la nova imatge corporativa de l’ONGD. Aquesta renovació suposarà mantenir la mateixa tipologia de contenidors, tot i que amb un canvi de color, passant de l’actual color cru  a un nou color verd poma amb una nova retolació. A més d’aquests canvis d’imatge i donats els bons resultats de la recollida selectiva i les enormes quantitats recuperades, “hem accedit a la instal·lació de tres nous contenidors per tal d’ampliar i millorar el servei a noves zones del municipi. Amb tot plegat, amb aquest gest obtenim una bona gestió dels residus tèxtils amb un triple benefici: afavorim l’ocupació de col·lectius d’exclusió social, col·laborem  en el finançament de projectes de cooperació i descentralitzem i millorem la gestió dels residus municipals”, assegurava Pascual qui ha volgut felicitar la població per la bona resposta davant aquesta ajuda humanitària tant important.

Finalment, anunciar que durant les properes setmanes s’instal·laran 3 nous contenidors per la recollida de roba i calçat que se situaran al costat de les bateries de contenidors de recollida selectiva ja existents a la via pública per tal de centralitzar i facilitar la nova recollida; concretament a la plaça de la Pau cantonada C/Berenguer de Palou; al carrer Carles Roig cantonada amb Guillem Claramunt (pas a nivell Plaça de la Província) i, finalment, al carrer Barcelona cantonada amb el carrer Tarragona.

Aquí teniu detalles les quantitats recollides a cada un dels contenidors de Salou.

SITUACIÓ

SECTOR

2011

C/Barcelona – C/Carrilet

Escola Sta. Maria i CAP

8.212

C/Garrigues

Urb. Mirador i Xalets

1.842

C/Punta Cavall – C.Crancs

Sector Cap Salou

1.937

C/Maria Castillo

Escola Salou i Vora Mar

6.742

Deixalleria Municipal

Deixalleria - disseminats

2.381

Plaça Carrilet

Espai Infància i Jubilats

7.427

Plaça Catalunya

 C/Major i Pg. Jaume I

5.593

Plaça Segregació

Escola Europa i Pavelló

5.861

Via Roma – Pstg. Cèsar

Mercat Municipal

6.391

TOTAL   RECOLLIDA (Kg)

46.386

 

Galeria d'imatges

DSCN5135.JPG
DSCN5044.JPG
DSCN5044.JPG
DSCN5135.JPG

Document Actions