Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou recull, per primera vegada, la valoració de les platges per part dels turistes mitjançant el codi QR

La informació que s’obtingui a través dels smartphones permetrà realitzar un estudi per conèixer la satisfacció dels usuaris

divendres 24 agost 2012

El Patronat de turisme enceta avui una campanya per conèixer la opinió dels usuaris de les platges de Salou i mesurar la seva satisfacció.  Aquesta enquesta, ja es va realitzar l’any 2011 però enguany presenta una novetat donat que es podrà accedir a l’enquesta mitjançant el codi QR que els usuaris podran veure als cartells distribuïts a diferents punts de totes les platges del municipi.

Per primer cop,  s’obtindran les opinions dels usuaris de totes les platges de Salou: Ponent, Llevant, Capellans, Llenguadets, Llarga, Penyatallada, Cala Font, Cala Vinya i Cala Crancs. El sistema de codis QR enllaça a l’usuari a una sèrie de preguntes tancades i una única qüestió oberta per poder exposar opinions sobre temes puntuals. Els cartells seran visibles a les guinguetes de cada platja, el servei de Salvament i Socorrisme i la Comisaria de Platja situada a Llevant.

El regidor de Turisme, Benet Presas, ha explicat que “es tracta d’una aposta ferma per continuar millorant la qualitat de les nostre platges en funció de la millor font d’informació:  els nostres visitants”.  A més, d’obtenir una valoració dels usuaris en relació a la qualitat de les platges de Salou, es vol verificar les diferències existents segons la procedència dels usuaris, és a dir, realitzar una anàlisis sociodemogràfic per tal de poder extreure conclusions sobre necessitats de cada perfil de turista.

Aquest estudi que es desenvolupa amb la col•laboració de l’Observatori d’Estudis Turístics de la Costa Daurada servirà per ajudar a prendre decisions en la millora de les platges per la propera temporada.

El regidor ha afegit que “l’opinió dels usuaris és un element imprescindible i comú per a la gestió de les platges i de les certificacions mediambientals i de qualitat” i ha afegit que “es fa palès també la voluntat d’apostar per les noves tecnologies tant des de l’Ajuntament com des del Patronat de Turisme”. Cal recordar que en aquesta línea, el Patronat de Turisme va presentar recentment la seva carta de serveis eina on es poden observar els indicadors de qualitat i el catàleg de serveis.  Aquesta informació és imprescindible a l’hora de treballar per diferents certificacions de qualitat i millora de les que les Platges de Salou són exponent.   Totes les platges de Salou compten amb la ISO 14.001:2004, i les platges de Ponent i Llevant amb la Q de qualitat (UNE 187.001:2011/Q).  A més de les banderes blaves per Llevant i Capellans.

 

 

Galeria d'imatges

premsa_qr.jpg
premsa_qr.jpg

Document Actions