Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou recupera la processó de la Verge de Santa Maria del Mar

divendres 12 agost 2022

Aquest proper dilluns, 15 d’agost, se celebra el Dia Gran de la Festa Major d’Estiu de Salou, les Nits Daurades, per la festivitat de l’Assumpció de la Verge Maria

Un any més, la Confraria de Pescadors serà l’encarregada de portar, a espatlles, la Mare de Déu, durant la processó

 

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Serveis Culturals, recuperarà, aquest proper dilluns, 15 d’agost, els actes més tradicionals per celebrar el Dia Gran de la Festa Major d’Estiu del municipi, les Nits Daurades, al voltant de la festivitat de l’Assumpció de la Verge Maria.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat positivament “la gran participació d’aquest any a les Nits Daurades, i la bona rebuda, per part de visitants i residents".

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha mostrat la seva satisfacció per “poder tornar a gaudir d’aquests actes tradicionals, com són la missa i la processó, que posen, cada estiu, el fermall d’or a la celebració de la Festa Major”.

La Missa Solemne Santa Maria del Mar de Salou, que tindrà lloc a les 20 h, a l’Església de Santa Maria del Mar (carrer de l’Església, número 26), serà el primer acte que donarà inici al conjunt de la programació d’aquest dia.

Seguidament, a les 21 h, la Mare de Déu sortirà al carrer, portada, a espatlles, pels membres de la Confraria de Pescadors de Salou, un dels actes més esperats per tota la població salouenca. Recorreran el Passeig Miramar, fins arribar a l’Espigó del Moll.

En aquest indret, s’iniciarà la processó marítima, en una barca, a rems, per part dels pescadors. Un cop finalitzat aquest tram per mar, es continuarà la processó pel Passeig Jaume I.

Cal recordar que la imatge de la Mare de Déu de Salou va ser renovada, el passat any 2020, amb una nova construcció, obra de l’escultor Manel Llaurador Fortuny, que fa que sigui més resistent i de materials que alleugereixen el seu pes, fins a la meitat del de l’antiga. Per a la seva elaboració, es va utilitzar fibra de vidre i resina, i va ser pintada a l'oli, amb els colors originals, i envernissada. L'alçada de la Verge és d'1,30 metres d’alçada.

A les 23 h, s'encendrà el Gran Castell de Focs d’artifici, que es podrà observar des de molts punts de Salou.

I, en finalitzar els focs, l’actuació de l’orquestra La Privada, a la plaça de les Comunitats Autònomes, donarà fi a aquesta nova edició de les Nits Daurades 2022.

Document Actions