Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou recupera les tradicions dels pescadors a la calada de Malles

divendres 01 juliol 2016

Els pescadors de Salou reviuran la calada de les Malles de Sant Pere el proper 2 de juliol per pescar com es feia antigament

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou, juntament amb la Societat de Pescadors Santa Maria del Mar de Salou, i amb la col•laboració del Club Nàutic Salou, han organitzat la tradicional calada de les Malles de Sant Pere el proper 2 de juliol a les 20.30 hores a la platja de Ponent (Espigó del Moll). Es tracta d’un acte realitzat per donar a conèixer les arrels marineres de la ciutat de Salou en un dia dedicat a rememorar la pesca de “tirar l’art” i en el qual els veritables protagonistes són els pescadors salouencs, actius o jubilats i els descendents de les nissagues marineres de la nostra població. Aquest acte, obert a tota la població, espera reunir un elevat nombre de persones encuriosides per conèixer com es pescava tradicionalment.

Cal dir que “tirar l’art” es un sistema de pesca d’arrossegament, que es cala des d’una barca i es cobra, o xorra, des d’en terra. La xarxa és formada per dos cames o bandes i el cóp. La barca cala l’art davant la platja i retorna a terra portant les cordes que van lligades als extrems de la xarxa, com una mena de bossa. A la platja la gent s’aferra a cada cama, va estirant i conseqüentment, acostant la xarxa, la qual va atrapant al seu interior els peixos que troba pel camí.

Recordar que tots aquells que no hagueu pogut assistir en aquesta edició de la calada de les malles podreu fer-ho els propers 16 de juliol, i 20 d’agost a les 20.30 hores a la platja de Ponent de Salou (Espigó del Moll).

Galeria d'imatges

peke.jpg
47.Calada_de_les_malles.jpg

Document Actions