Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou redacta amb el Servei Català de Trànsit un Pla Local de Seguretat Viària

Pretén millorar la mobilitat al municipi i reduir els índexs de sinistralitat

dijous 29 abril 2010

L'alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb el Director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, han signat avui un conveni per a la redacció d’un Pla Local de Seguretat viària. Tot i que ja fa un mes que s’ha engegat la diagnosi d’aquest estudi en detall de la mobilitat, la circulació i la conducció a Salou avui ha quedat signat formalment. Es preveu que en nou mesos estigui ja redactat i que es puguin començar a aplicar els canvis i recomanacions que neixin de la comissió d’estudi formada per la Policia Local de Salou, els serveis tècnics municipals d’Enginyeria i els tècnics del Servei Català de Trànsit així com una enginyeria especialitzada en la matèria.
A la signatura del conveni, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Alberto del Hierro, ha comentat que “afortunadament, les xifres a Salou són baixes però el que busquem és insistir en les millores al conjunt dels nostres carrers per tal de disminuir el balanç d’accidents”. De fet, arran de les millores que ja s’han anat introduint s’ha aconseguit una reducció dels accidents passant de 692 el 2006 als 576 el 2009; el que suposa una mitjana d’1,6 accidents per dia. Cal apuntar a més, que dins d’aquest còmput anual es comptabilitzen tant els sinistres amb ferits com aquells que tenen repercussió zero en les persones però que poden ser fruit d’un impacte en l’estacionament d’un vehicle, per exemple.
L’alcalde també ha explicat que, malgrat estar molt satisfets pel que suposarà una millora en molts aspectes de la mobilitat a Salou, “tenim un municipi on, afortunadament, fa ja anys que no s’enregistra cap accident mortal, el que vol dir que, els canvis que s’han anat introduint als punts negres estan donant els seus fruits”, ha apuntat.
Per la seva part, Pérez Moya ha comentat que “l’experiència que tenim en l’elaboració dels plans locals és molt positiva ja que amb poca inversió s’aconsegueix molt”. Actualment, com dèiem, ja s’està treballant damunt del terreny i, per exemple, s’ha posat a disposició de la Policia Local un radar per tal de conèixer les velocitats reals dels carrers de Salou i determinar en funció d’aquests valors les mesures correctores a aplicar.


També han estat presents a la signatura del conveni el cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, el responsable oficina de Servei de Pla Català de Seguretat Viària, el Cap Servei Territorial de  Trànsit de Tarragona i la Directora Territorial Departament d'Interior

Document Actions