Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou redueix en un any un 6,5% la despesa en enllumenat públic, tot i l’augment del cost de l’energia d’un 15%

Demà 5 de març se celebra el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica i el municipi continua buscant fórmules d’estalvi

dimarts 04 març 2014

Salou ha destinat una partida de 930.164 euros aquest 2013 per tal de fer front a la despesa en consum dels punts de llum al municipi de Salou; una quantitat que s’ha reduït de 64.898 euros respecte de la factura del 2012 malgrat que les tarifes del consum elèctric s’han incrementat en el darrer any d’un 15%.

Ja des de fa uns anys des del departament d’Enginyeria conjuntament amb la regidoria de Qualitat Ambiental s’està treballant de manera conjunta per tractar de convertir la ciutat en sostenible en molts aspectes i energèticament eficient. Així, s’han anat substituït llumeneres de poca eficiència energètica per làmpades de vapor de sodi; a més de reduir potències i consums amb la voluntat d’aconseguir una clara tendència cap a l’estalvi energètic i econòmic. Salou compta amb uns 10.000 punts de llum; els quals s’han anat modernitzant i, ara per ara, estan canviats en unes 2/3 parts. Amb aquestes inversions i amb altres mesures correctores s’ha aconseguit reduir d’un 6,5% la factura en l’apartat d’enllumenat públic. Només entre el 2013 i el 2014 s’hauran substituït uns 1.300 punts de llum. El regidor de Salut Pública i Qualitat Ambiental, Ramon Pascual, ha explicat com “actuar en conseqüència amb el medi ambient, tractar de racionalitzar els recursos i reflexionar sobre l’energia apostant per un consum intel·ligent és una obligació que tenim des de les administracions”.

Paral·lelament, també s’ha contractat un estudi per millorar l’eficiència energètica tant del centre cívic com de l’escola de música. Es preveu que en un mes es lliurin els resultats de l’auditoria i es tingui la diagnosi de com estalviar energia en aquestes instal·lacions municipals.

Galeria d'imatges

3.Passeig_Jaume_I.jpg
3.Passeig_Jaume_I.jpg

Document Actions