Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou reforça el seu compromís amb els joves: orientació professional i suport emocional

divendres 12 abril 2024

Amb l'objectiu de fomentar l'ocupabilitat juvenil i atendre el benestar emocional dels joves, l'Ajuntament de Salou ha posat en marxa el Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil (SOJ), una iniciativa interessant dirigida a joves d'entre 16 i 29 anys. Aquesta acció es complementa amb la incorporació d'un psicòleg a la Masia Tous, reforçant el compromís de l'administració amb l'acompanyament integral dels joves.

El SOJ sorgeix com una resposta estratègica a les necessitats d'orientació laboral i formativa dels joves salouencs, oferint un ventall de serveis adaptats per optimitzar les seves opcions d'inserció en el mercat de treball a tot el territori. A través d'aquest programa, els participants rebran assessorament personalitzat per millorar la seva recerca d'ocupació, des de l'elaboració de currículums fins a tècniques d'entrevista, així com guies per navegar eficaçment les ofertes de treball disponibles.

Paral·lelament, el programa posa un èmfasi especial en la continuïtat formativa, oferint orientació sobre les diverses opcions educatives disponibles, des de formació professional fins a estudis superiors, passant per cursos d'especialització que poden enriquir el perfil professional dels joves.

Per accedir a aquests serveis, els joves han de dirigir-se al Punt d'Informació Juvenil (PIJ) de la Masia Tous, on un equip tècnic especialitzat els atendrà de dilluns a divendres, de 10 a 13 h. A les tardes, els dimarts de 17 a 19.30 h hi ha el servei de benestar emocional i els dijous de 17 a 20 h el SOJ. És indispensable concertar una cita prèvia per garantir una atenció personalitzada, la qual es pot sol·licitar per telèfon (977 350 786), WhatsApp (661 583 413) o per e-mail joventut@salou.cat

En un esforç per abordar de manera holística les necessitats dels joves, l'Ajuntament ha integrat dins de la Masia Tous, de dilluns a divendres, els serveis d'un psicòleg en l'atenció del benestar emocional dels joves d'entre 18 i 35 anys. Aquest professional oferirà suport individualitzat i orientarà els joves sobre els recursos de benestar emocional disponibles en la comunitat, a més d'organitzar activitats, tallers i sessions informatives enfocades a promoure la salut mental.

Aquesta iniciativa representa un pas endavant en l'atenció a les necessitats dels joves de Salou, combinant l'orientació laboral i formativa amb el suport al benestar emocional, i reflectint l'abast i la profunditat del compromís de l'Ajuntament amb el futur i el benestar del jovent

Aquesta iniciativa representa un pas endavant en l'atenció a les necessitats dels joves de Salou, combinant l'orientació laboral i formativa amb el suport al benestar emocional, i reflectint l'abast i la profunditat del compromís de l'Ajuntament amb el futur i el benestar del jovent.

Document Actions