Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou reforça la Unitat d’Escolarització Compartida amb un servei de mediació de conflictes

Una quinzena d’estudiants realitzen un programa educatiu amb altres novetats com la publicació d’una revista o l’adaptació curricular personalitzada

dilluns 30 novembre 2009

La Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) ha reforçat els projectes aquest curs 2009-2010 i n’ha incorporat de nous, com ara la creació d’un servei de mediació escolar, per treballar la convivència i incidir en la importància de valors com la justícia, la llibertat i la solidaritat. El regidor d’ensenyament, David Ninyà, explicava que “la novetat és, que els joves voluntàriament,  utilitzen el servei de mediació per resoldre els conflictes de forma pacífica i ajudar així, a mantenir un bon clima de convivència i treball al centre”.  A més, però, també per continuar millorant el rendiment de la quinzena d’alumnes des de la UEC s’ha plantejat que tots aquells  que ho necessitin tindran un projecte individualitzat, en el qual es farà una adaptació curricular que tindrà present 2 factors: la programació adaptada de la ESO i la realitat de l’alumne, és a dir les necessitats, interessos i possibilitats d’aquests. Per Ninyà, “en definitiva volem que l’alumne pugui assolir els objectius del curs i creiem que la implicació de la família és clau perquè el projecte educatiu pugui donar un bon resultat”. La millora en aquesta formació acadèmica implica l’equilibri emocional de l’alumne i aquest es veu reforçat per la participació del família. En aquest sentit, el proper dia 4 de desembre es realitzarà una trobada amb els pares per explicar el programa que s’està implementant.

Una altra preocupació de la UEC és erradicar l’absentisme escolar, problemàtica que s’ha treballat durant els cursos anteriors. El fruit d’aquest treball es veu reflectit en el baix percentatge d’absentisme d’aquest trimestre que està en un 2%.
Però al marge d’aquests programes, des de la UEC també s’ha impulsat la publicació de la revista del centre, que pretén mostrar les inquietuds dels alumnes i presentar aquelles activitats que dia a dia omplen l’espai educatiu. A més, també s’està actualitzant la web per tal que sigui una eina eficaç d’informació. Un altre projecte que es du a terme és ‘l’Escola adopta un monument’, on els alumnes trien un monument del municipi, el visiten i l’estudien.
Pel que fa al Pla Educatiu d’Entorn, s’ha programat un seguit de cursos amb una durada d’ entre 4 i 10 hores en el que es fa un tastet d’oficis per ajudar a l’alumne a obtenir una orientació cap al seu futur laboral, com per exemple: manipulació d’aliments, auxiliar de cuina, curs bàsic d’iniciació a DJ i primers auxilis. També s’estan realitzant tallers, amb una durada d’entre 2 i 3 hores com els de: construcció, fusteria, electricitat, horticultura, pastisseria, violència de gènere i educació emocional.
Tot aquest projecte compta amb el suport de la Regidoria d’Ensenyament i dels Instituts de referència del municipi.

Document Actions