Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou reforçarà la presència d'agents de la Policia al carrer

dimarts 13 desembre 2022

Un total de 269 aspirants duen a terme les proves teòriques i pràctiques per a la selecció de 6 places d’agent de la Policia Local  

 

L’Ajuntament de Salou inicia, aquesta setmana, el procés selectiu de 6 places d’agent de la Policia Local, mitjançant sistema de concurs-oposició. En total, hi ha 269 aspirants.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, que ha assistit a l’inici de la jornada d’avui dimarts, ha destacat que amb aquestes sis places vacants “hi haurà una repercussió molt positiva, perquè es destinaran a reforçar la presència policial als nostres carrers, i, per tant, serà una millora important de la seguretat”. També ha assenyalat que es reserva una de les sis places a dones, perquè l’objectiu, ha dit, és que “hi hagi més incorporació de la dona al cos de la Policia Local”.

Granados també ha recordat que, al marge de cobrir les 6 places vacants, “es va arribar a un acord amb Comissions Obreres (CCOO), Sindicat de Policies Locals (SPL) i UGT de la Policia Local, per tal que en els propers 5 anys, hi hagi un increment de la plantilla, en un agent més, cada any”.  

Ha posat de relleu també l’esforç que es fa des del Govern municipal per tal de fer front a les despeses en seguretat, al tractar-se d’un municipi turístic. En aquest sentit, l’alcalde ha reivindicat que “els governs de les comunitats autònomes s’impliquin molt més i tinguin més sensibilitat en aquest fet, que suposa haver de prestar un servei suficient i de qualitat als estius amb un increment de les plantilles de les policies locals". En aquest sentit ha remarcat que "les administracions superiors haurien de tenir en compte que són les arques municipals les que han de fer front al sobredimensionament del servei de seguretat, i això requereix una major implicació davant les necessitats".

També ha assegurat que la seguretat a Salou és bona, però ha demanat acabar amb qualsevol tipus d’acte que pugui generar alarma social, i per això ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya “una ampliació de la presència de Mossos d’Esquadra, per evitar possibles casos puntuals”.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, que també hi ha estat present, ha explicat que "durant aquest matí de dimarts s’ha dut a terme la prova cultural d’un procés que pretén cobrir aquestes sis places que tenim vacants actualment dins de l’oferta pública”; i que “de cara a l’estiu, aquests agents ja estaran operatius, realitzant pràctiques al municipi”, tret d'aquells que ja hagin fet, anteriorment, el curs, que ja podrien incorporar-se al gener.

Ha assegurat que “la dualitat de l’estiu i l’hivern ens comporta el fet d’haver d’incrementar-la, amb la incorporació d’agents interins, que es dediquen, especialment, a temes de trànsit i d’atenció ciutadana”.

Aquests propers dies, es duran terme les corresponents proves teòriques i pràctiques, com són les de coneixements de català, d’aptitud física, psicotècnics i d’idiomes estrangers. El proper 27 de desembre es farà la prova mèdica obligatòria als aspirants que hagin superat el procés.

El 3  de gener de 2023, els sis aspirants que hagin superat el procés amb la millor nota iniciaran el Curs de formació bàsica per a policies de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, fins a  l'11 d'agost de 2023, que, en finalitzar la formació, seran nomenats agents de policia en pràctiques de l'Ajuntament de  Salou.

Galeria d'imatges

1.JPG
2.JPG

Document Actions