Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou registra una reducció del 26,8% dels fets delictius

divendres 23 juliol 2021

L’alcalde Pere Granados ha afirmat que ‘Salou és un municipi segur’, en el marc de la Junta Local de Seguretat, que va tenir lloc ahir a l’Ajuntament

La petició de més presència de Mossos d’Esquadra a la capital del turisme de la Costa Daurada va ser una de les reivindicacions més destacades de la reunió, atès que ‘les policies locals, tant de Salou com de la resta de municipis, no són suficients’

La delegada del Govern de la Generalitat, Teresa Pallarès, va destacar ‘la disposició dels Mossos d’Esquadra de l’augment d’efectius per a aquest estiu, pel que fa a increment d'hores, el reforç de les patrulles i una molt bona predisposició a tots els municipis de costa’

El regidor de Seguretat Ciutadana, David González, va posar de relleu la col·laboració entre els diferents cossos de seguretat: Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va presidir ahir la Junta Local de Seguretat, que va ternir lloc a la Sala Jaume I de l’Ajuntament de Salou. A la reunió, es va posar de manifest quina és la situació actual del municipi, en relació al compliment de les normatives. Des del punt de vista de la seguretat, Granados va explicar que “hi ha hagut una reducció important dels fets delictius”, una davallada que se xifra en un 26,8% menys, si comparem els períodes de gener a maig de 2021 i el mateix periode de 2019. En aquest sentit, segons l’alcalde, “estem en condicions d’afirmar que Salou és un municipi segur”.

Així mateix, Granados va explicar que “hem demanat més presència de Mossos d’Esquadra a Salou” en temporada turística, atenent a “les mesures que s’han adoptat per part del Govern català” i veient que “és més necessària la presència d’agents”, ja que “les policies locals, tant de Salou com de la resta de municipis, no són suficients”. Per tant, “és el Govern de la Generalitat de Catalunya qui ha de dotar dels efectius necessaris per donar compliment a les mesures que estan adoptant”, va assenyalar.

Per la seva part, la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès, va valorar molt positivament “la imatge de ciutat segura que té Salou; una destinació que pateix, com tots els municipis de costa, una situació de pandèmia que és a punt d’arribar al pic, i en la què s’està treballant d’una forma exhaustiva la vacunació, sobretot de la població jove, per tal que aquest estiu es puguin anar normalitzant les activitats que tothom té ganes de fer”.

Pallarès també va destacar “la disposició dels Mossos d’Esquadra de l’augment d’efectius per a aquest estiu, pel que fa a increment d’hores, el reforç de les patrulles i una molt bona predisposició a tots els municipis de costa”.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l’Ajuntament de Salou, David González, va posar de relleu la col·laboració entre els diferents cossos de seguretat: Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil. També va fer èmfasi en el treball per controlar les noves situacions que sorgeixen, arran del toc de queda per controlar la pandèmia i els horaris de tancament. Segons ell, a mesura que avancen les setmanes, es detecta un millor control en tant que les persones coneixen més la normativa i ja no es quebranten tant les normes. Finalment, el regidor destaca el bon funcionament de dispositius conjunts, entre Policia Local i Mossos d'Esquadra, com el que es fa a Carles Buïgas o el que es va fer als Blocs Montserrat.

Pel que fa al reforç d’agents a la Comissaria de Mossos de Tarragona, la xifra és de 25 agents més, dels quals 18 vindrien a Salou. A més, hi hauria 6 sergents en pràctiques destinats a Salou; 5 més, a Tarragona, que es podrien desplaçar en cas que fos necessari; i tres sotsinspectors en pràctiques que també podrien anar a la capital del turisme de la Costa Daurada. Les hores extra de reforç per a Salou són 3.000, des d’ara, fins a finals del mes d’agost, que permeten enfortir torns, si cal.

També, fins a finals d’agost, hi ha disponibles, per a Salou, 2 patrulles uniformades i una de paisà, i dos equips d’ARRO; i, sobretot, es posarà l’accent en el toc de queda i botellots, algunes de les principals preocupacions.

A la Junta Local de Seguretat d'ahir també hi van assistir: Marta Cassany, directora dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona; José Luis Gargallo, inspector cap de la Policia Local de Salou; Joaquín Cruz, capità cap de la 1ª Companyia de la Guàrdia Civil de Salou; Enric Carrasco, inspector cap de la Comissaria de districte Salou / Vila-seca; Josep M. Estela, comissari cap de la Regió Policial Camp de Tarragona dels Mossos d'Esquadra; Eduard Blanch, sotscap de l'ABP Tarragonès dels Mossos d'Esquadra; Cándido Sánchez, inspector en cap, cap de la Brigada de la Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Tarragona de la Policia Nacional; Alfonso Casajust, comandant cap accidental de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona; i Carlos Beunza, secretari accidental de l'Ajuntament de Salou.

Galeria d'imatges

FOTO JUNTA SEGURETAT 3.jpg
FOTO JLS 2.jpg

Document Actions