Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou reivindica la igualtat i el respecte, en el marc del Dia Internacional de les Dones

dimecres 08 març 2023

L’acte institucional i la lectura del manifest, que ha tingut lloc avui dimecres, 8 de març, al migdia, al passadís del TAS, a càrrec del Grup Anem a Caminar, ha estat presidit per l’alcalde Pere Granados, acompanyat de la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza

Aquest matí, també s’ha programat la Caminada del Dia de la Dona, i s’ha pogut veure l’exposició ‘Dones del món’, realitzada per l’alumnat del Servei d’Atenció a persones Nouvingudes (SAN)

Aquest cap de setmana també tindran lloc actuacions i concerts

 

Salou se suma avui dimecres, 8 de març, al Dia Internacional de les Dones, amb l’acte institucional de lectura del manifest, que ha tingut lloc, aquest migdia, al passadís del Teatre Auditori (TAS).

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde Pere Granados; de la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza; i de les membres del Grup Anem a Caminar de Salou.

Així mateix, hi han assistit regidors i regidores de la Corporació, i diversos representants i membres d’entitats del municipi, i dels cossos de seguretat.

La declaració institucional enguany reivindica la necessitat de lluitar contra les desigualtats, les discriminacions i les violències. El document, també, fa referència al terme “normalitat feminista”, en tots els àmbits, la qual ha de ser “antiracista, transinclusiva, sense discriminacions per raó d’orientació sexual, d’edat, de classe social, de nacionalitat o de discapacitat”.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que “hem d’anar tots de la mà perquè la nostra societat sigui més justa; perquè les dones tinguin el mateix salari que els homes; perquè socialment la dona sigui exactament igual que l’home; però, també, dins del nucli familiar”. En aquest sentit, ha afirmat, “hem de continuar treballant, conjuntament, per arribar a una igualtat real i efectiva”; i, ha afegit, “des del vostre Govern municipal i del vostre Ajuntament, sempre estarem al vostre costat perquè això sigui una realitat el més aviat possible”.

La regidora Estela Baeza ha destacat que avui és un dia apropiat per "reflexionar sobre el progrés aconseguit, demanar més canvis i celebrar la valentia i la determinació de les dones que hem jugat un paper clau en la història dels nostres països i comunitats". També ha dit que "és una data clau per a les dones d'arreu del món; i tornem a estar als carrers per reivindicar més igualtat i més justícia per als nostres drets". En aquest sentit, s'ha referit a les violències masclistes, les discriminacions laborals i la bretxa salarial, aspectes contra els què cal continuar lluitant.

En finalitzar l’acte institucional d’avui dimecres, s’ha pogut veure l’exposició ‘Dones del món’, realitzada per l’alumnat del Servei d’Atenció a persones Nouvingudes (SAN), on es donen a conèixer dones que han tingut una rellevància als seus països de naixement.

Aquest matí, també s’ha realitzat la Caminada del Dia de la Dona, amb el Grup de Dones de Salou.

Durant la nit, també s'il·luminarà la façana principal de l'Ajuntament, de color lila. 

 

Altres activitats pel 8M

Aquest passat diumenge, també es va dur a terme una jornada de defensa personal femenina gratuïta, al Pavelló Salou Centre, organitzada per l'Associació de Defensa Personal Femenina Salou O. P. System, amb la col·laboració de l'Ajuntament

Aquest dilluns, va tenir lloc l’acte de cloenda del taller de creixement personal, organitzat pel Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) de Salou, amb la col·laboració de les terapeutes Anna Pastor i Maria Elena Pàmies.

Dilluns, i ahir dimarts, es van fer diversos tallers sobre igualtat i empoderament femení a l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Marta Mata.

A més, durant aquesta durant tota la setmana, el Centre de Formació de Persones Adultes CFA Àgora també exposa una mostra sobre les dones que han donat nom a carrers de Salou, al Centre Atenea.

Des de la regidoria de Joventut, s’ha dut a terme el taller 'Vine a crear el teu cartell', aquest dilluns, i ahir dimarts, 7, a la Masia Tous. I, avui dimecres, 8 de març, es podrà participar en la creació del mural 8M, a partir de les 17 h, també a la Masia Tous. Les activitats són gratuïtes, amb entrada lliure. 

Des d'Infància, es fan les activitats 'Fem el mural de les dones!' i 'Racó de contes infantils, per llegir i explicar, amb motiu del Dia de la Dona', els dies 6 i 8 de març, a l'Espai d'Infància Estació del Carrilet. Cal demanar cita prèvia, al telèfon 977 38 35 91 o 678 16 27 16; o bé, presencialment, a l'Espai d'Infància.

D’altra banda, des de l’àrea de Serveis Culturals, s’han organitzat diverses actuacions, durant el cap de setmana. Aquest dissabte, 11 de març, a les 12 h, Mónica Novillo oferirà una mobilització espontània, coneguda com ‘Flash mob’, a la plaça de davant del TAS.

El mateix dia, a les 18.30 h, actuaran els elements femenins festius del municipi, les Gegantes, les Nanes, la Mulassa, la Morena, el Ball de Bastons, el Ball d'Espases, el Ball de Panderos, i les Bruixes ‘Latemó’ de Salou, també, a la plaça de davant del TAS.

I, a les 19.30 h, el Teatre Auditori de Salou acollirà l’espectacle de flamenc solidari D-Mujer, a càrrec de Thaís Hernández i Rafael Fernández, amb la col·laboració de la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia, el Grup de Dones de Salou i Càritas.

L’entrada serà amb invitació, la qual es pot adquirir a l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h. L’adquisició de la invitació va condicionada al lliurament de brics de llet, que s’entregaran el mateix dia de l’espectacle, juntament amb la invitació, i que es destinaran, íntegrament, a Càritas.

Aquest diumenge, 12 de març, a les 11 h, es podrà gaudir del concert de Miracle Seguí, acompanyada de la pianista Alicia Gutiérrez, a la Torre Vella. En finalitzar l’actuació, es farà un vermut per a les persones assistents. L’entrada és gratuïta, fins completar l’aforament.

Galeria d'imatges

principal HQ.jpg
27.JPG
23.JPG
24.JPG
25.JPG
26.JPG
22.JPG
21.JPG
31.JPG
30.JPG
33.JPG
00.jpg
0 (2).JPG
1.JPG
2.JPG
3.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG
11.JPG
13.JPG
14.JPG
15.JPG
16.JPG
17.JPG
18.JPG
19.JPG
20.JPG

Document Actions