Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou reivindica majors facilitats per accedir als programes de garantia juvenil

dilluns 24 octubre 2016

El regidor d’Ocupació ha estat a Brussel·les reivindicant l’eliminació de les restriccions en l’aplicació de la garantia juvenil que ha aplicat el govern d’Espanya

 

Els joves d’entre 16 i 29 anys que vulguin apuntar-s’hi poden demanar una cita amb l’orientador laboral emplaçat al PIJ

 

El regidor d’Ocupació de l’Ajuntament de Salou, David González, ha estat present en una jornada de treball a les institucions europees a Brussel·les que s’ha centrat en cercar vies de finançament per a projectes europeus d’aplicació local, especialment en l’àmbit de l’ocupació, l’urbanisme, el medi ambient i l’energia. En el marc d’aquesta visita, segons ha explicat González, la delegació s’han reunit amb el responsable per a Espanya del Fons Social Europeu on han intercanviat opinions sobre l’aplicació per part l’administració local per impulsar la contractació, concretament, han parlat sobre la darrera convocatòria d’aquest estiu de la Garantia Juvenil i les restriccions que van limitar que molts joves no poguessin accedir. Pel regidor d’Ocupació, “caldria que a aquesta línia de subvencions s’hi pogués accedir d’una manera més àgil, sense posar les traves i restriccions que, ara per ara, ens trobem a l’hora de tramitar els plans d’ocupació”. En aquest sentit, ha expressat el seu malestar per les dificultats que posa el govern d’Espanya en aquestes convocatòries, complicant les directrius europees.  González, ha assenyalat que actualment, a Salou, hi ha dos programes en marxa d’ocupació juvenil amb 25 joves i que han demanat dos plans juvenils més: el Joves per l’ocupació i el Fem ocupació per joves.

 

La Garantia Juvenil és un únic programa, que s’està implantant progressivament i que tendirà a concentrar totes les mesures i programes, tant els de nova creació com els ja existents i que vagin dirigits a la incorporació dels joves al mercat de treball i fins que la taxa d’atur entre ambdues edats es situï per sota del 20%. El col·lectiu destinatari d’aquest programa són els joves entre 16 i 29 anys que no tenen feina ni estan estudiant i poden accedir-hi des de joves sense experiència ni formació, fins a joves amb experiència professional i titulació universitària; i l’objectiu és garantir que els menors de 29 anys puguin rebre una oferta de feina, d’educació contínua o un període de pràctiques, després d’acabar l’educació formal o quedar aturats.

A Salou, els joves que volen apuntar-se a aquest programa poden fer-ho adreçant-se al PIJ on un orientador laboral del consell comarcal du a terme les tasques d’assessorament i orientació dos dijous al mes prèvia cita concertada. En l’any i mig que porta el programa en marxa s’han realitzat 186 atencions a joves.

Galeria d'imatges

garantia.jpg
.jpg
.jpg

Document Actions