Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou renova la web municipal www.salou.cat fent-la més accessible

El nou web municipal, www.salou.cat, combina una identitat visual moderna, simple i efectiva, i a l’hora completa i dinàmica

dimarts 02 febrer 2010

L’Ajuntament de Salou ha inaugurat el seu espai web amb una renovació total, tant en l’aspecte com en el seu sentit. El nou web municipal, www.salou.cat, combina una identitat visual moderna, simple i efectiva, i a l’hora completa i dinàmica. Segons ha explicat el regidor de Serveis Interns i Noves Tecnologies “es tracta d’una eina que es va començar a gestar el 2006 i en la que el nou govern hi ha abocat molts recursos humans per tal que hagi pogut veure la llum”.

El ciutadà, el visitant del web municipal, és el protagonista. Al seu voltant gira tota la informació. Les opcions Viu, Gaudeix, Estudia, Treballa, reflecteixen una distribució de la informació cap al ciutadà, cap a les seves activitats, cap a les seves inquietuds envers el municipi.

El seu disseny permet navegar, de forma àgil i sense esforç, complint amb les normatives estàndards d’accessibilitat, entre la informació municipal repartida en més de 10.000 pàgines. Notícies, esdeveniments d’agenda cultural, esportiva, serveis municipals, i també tramitació, entre d’altres.

El nou espai conserva funcionalitats consolidades com la WebCam i la informació meteorològica, tots dos serveis, amb informació en directe i puntual.

Entre les noves aportacions en destaquem :

- L’Agenda, amb un nou format de calendari que facilita la cerca d’esdeveniments programats.

- Cercadors a la majoria d’apartats que ajuden a localitzar la informació dins el propi web ( notícies, agenda, serveis, actes de plenaris, etc.)

- El Butlletí– Newsletter. El sistema incorpora un nou canal de comunicació entre l’Ajuntament i els seus visitants, directe, senzill, sense cap cost utilitzant les noves tecnologies. Un simple formulari permet la subscripció del butlletí que, per correu electrònic, distribuirà informació municipal d’interès de forma periòdica.

- El Perfil del Contractant i l’Oferta Pública d’Ocupació són dues seccions que s’han millorat notablement i que incorporen informació pública dels procediments de contractació municipal i dels processos selectius de personal, respectivament.

- L’apartat destinat al Turisme, tot i que integrat en el web municipal, aporta una imatge personal i orientada al visitant turístic, oferint tota la seva informació específica en castellà, català i també en francès, anglès i alemany. La presentació d’aquest nou canal del Patronat de Turisme, mereix una presentació específica.

Amb l’Oficina Virtual, l’Ajuntament de Salou obre les portes a l’administració electrònica seguint les directrius marcades per la llei d’Accés Electrònic dels Ciutadans als Serveis Públics ( LAECSP, 11/2007) i posa a disposició dels seus ciutadans tot un ventall de possibilitats de tramitació, consulta i interacció per la via telemàtica, que s’aniran ampliant de forma contínua en els propers mesos.

A partir d’ara, l’ajuntament, a més dels serveis que venia oferint al seu web municipal, :

- posa a disposició dels seus ciutadans, una bústia electrònica segura per la realització de les seves notificacions telemàtiques amb l’ajuntament

- enviarà misstages SMS, al mòbil dels ciutadans que ho autoritzin, per les comunicacions en els seus expedients

- prèvia identificació mitjançant certificat digital, els ciutadans podran accedir a les seves sol.licituds, als seus expedients i també iniciar tramitacions de forma segura

Amb aquest nou web, l’Ajuntament de Salou fa un salt qualitatiu important en el seu afany d’apropar-se als seus ciutadans, creant i potenciant nous canals de comunicació directes i fiables integrats en aquest nou espai web www.salou.cat

Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut recordar com “des de la nova web hi ha un elevat component de servei al ciutadà qui, de manera intuïtiva, podrà navegar per un espai web totalment renovat i amb més serveis”. A més, ha recordat que tan sols introduint un correu electrònic es podrà rebre un butlletí informatiu del municipi o, a través del bloc de l’alcalde, contactar-hi directament.

Fitxers adjunts

Document Actions