Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou renova les instal·lacions per a la pràctica de la cal·listènia, a les platges de Llevant i de Ponent

dimarts 03 gener 2023

S’han col·locat una dotzena d'estructures noves a la platja de Llevant, i les existents que se n'han retirat han estat reubicades a la Platja de Ponent

Estan homologades i permeten fer competicions de caire professional, que s'organizaran de cara al futur, segons ha apuntat l'alcalde Pere Granados

La regidora de Platges: Qualitat i Pla d'Usos, Julia Gómez, ha explicat que la previsió és instalar més aparells en altres platges i zones de Salou

 

L’Ajuntament de Salou ha renovat les instal·lacions per a la pràctica esportiva de la cal·listènia, a la platja de Llevant. I a la platja de Ponent ha reaprofitat les antigues estructures ubicades, fins ara, a Llevant.

L’alcalde Pere Granados, junt amb la regidora de Platges: Qualitat i Pla d'Usos, Julia Gómez, ha visitat, aquesta tarda, els nous aparells.

Cal dir que la cal·listènia, del greg “kallos” (bellesa) i “shtenos” (fortalesa), és un sistema d'exercici físic en el què l'interès es troba en els moviments de grups musculars, en la potència i l'esforç, amb una voluntat d'adquisició de fortalesa física a través de l’entrenament, amb l’objectiu de poder-ho realitzar amb una certa estètica. Aquests espais també són denominats com a zones workout.

Pel que fa a l’equipament de la platja de Llevant, situat a la prolongació del carrer Joan Miarnau, se n'han retirat les estructures existents, i s’han col·locat les següents noves: Freestyle cube, crossbar, snakebar & Swedish wall, inclined Abs bench, triple push-up bar, handstand bars outdoor, double dip bar, 4 pull up bars, classic parallel bars, dance pole outdoor i infopanel frame small outdoor. En els propers dies, es col·locarà la cartelleria informativa.

Les peces que s’han tret de la platja de Llevant, s’han reubicat a la platja de Ponent, a prop de la zona de lleure, al costat del port esportiu.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que “des de l’Equip de Govern, la nostra voluntat és que Salou disposi d’excel·lents instal·lacions esportives a l’aire lliure, ja que permeten la pràctica de l’esport vora el mar, com a espai natural de salut i benestar, durant totes les estaciona de l'any”.

L’alcalde ha recordat que “Salou és una destinació de turisme esportiu d'un alt nivell, atès que s'hi celebren esdeveniments internacionals molt importants, com el RallyRACC o la Challenge, i també, a nivell nacional". Així mateix, en els darrers anys la capital de la Costa Daurada ha rebut certificats i distincions en diverses disciplines esportives, com ara el futbol, la vela lleugera, el cicloturisme, el golf i el triatló.

Per la seva banda, la regidora de Platges: Qualitat i Pla d'Usos, Julia Gómez, ha explicat que “aquesta actuació per augmentar les instal·lacions de cal·listènia a Salou respon a l’elevat increment de la utilització i demanda de zones esportives d’entrenament a l’aire lliure, en els darrers anys”; i ha recordat que “actualment, el municipi de Salou disposa de zones de workout a la platja de Llevant, a la platja de Ponent i a la platja Llarga”. Ha afegit que la previsió és instal·lar nous aparells en altres zones del municipi, com el Cap Salou.

Les obres, que han estat adjudicades a l’empresa Vega Construcciones y Obras SL, pel preu de 44.891 euros, han tingut un termini d’execució de 2 mesos.

Galeria d'imatges

P1620584.JPG
P1620592.JPG
P1620608.JPG
P1620615.JPG
P1620621.JPG
P1620622.JPG
P1620627.JPG
P1620629.JPG
P1620636.JPG
P1620648.JPG

Document Actions