Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou rep 6 MEUR dels Fons Next Generation EU per transformar-se en un municipi sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat

dijous 23 desembre 2021

L’alcalde de Salou ha presentat avui els projectes del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions de Salou, que reben finançament, mitjançant la convocatòria extraordinària Estrategia de Sostenibilidad Turística en Destinos del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo

L’objectiu és augmentar la qualitat de vida de residents i l’experiència dels visitants, mitjançant el desenvolupament de plans estratègics per a la transformació de Salou en un municipi sostenible i intel·ligent

 

Salou treballa per la transformació “integral, transversal i global” del municipi; per ser “sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat”. Un camí que fa temps que ha iniciat el Govern Municipal, segons ha explicat avui l’alcalde, Pere Granados, en roda de premsa.

Tots els projectes presentats que s'integren en els 4 diferents eixos de la convocatòria han estat mereixedors d’un finançament de 6 MEUR.

 

Els projectes que es financen

El primer projecte és el de remodelació verd/blau de parcs i places. En aquet cas, seran finançats 1.100.000 €. L’actuació és sobre 11 espais urbans i consisteix en l'adequació per a l’ús públic, millora de la urbanització i equipament urbà i renaturalització amb implantació de vegetació i arbrat autòcton, millor adaptat a les condicions hídriques i climatològiques locals. 

Els espais concrets que es milloraran són: l’Avinguda del Batlle Pere Molas, la Plaça d’Andalusia, la Plaça de la Pau, la Plaça de la Província, la Plaça Sant Jordi, la Plaça de la Corona d’Aragó, la Plaça de Cala Crancs (Cap Salou) la Plaça de la Sardana, la Plaça de Lluís Braille, el Parc Manel Albinyana i el Parc de les Pedreres. 

L’objectiu és treballar, en l’àmbit de la sostenibilitat, en la recuperació dels espais públics a favor de les persones, la qual cosa incrementarà la seva qualitat de vida.

El segon eix és la millora de l’eficiència energètica, pel qual s’ha dotat de 3 MEUR per continuar amb la segona fase de l’Avinguda Carles Buïgas, una zona que té una forta activitat econòmica que es veurà reactivada, quant a transformació de l’espai públic en benefici de les persones. 

En aquest eix també cal destacar el projecte d’implantació de carrils bici urbans, 12 km, dotats de 700.000 euros. L’objectiu és la mobilitat sostenible i reduir la presència de carboni al municipi de Salou, i disminuint la presència de vehicles rodats.

El tercer eix és la transició digital, un pla emmarcat en el Salou Smart Turístic. La fase II del projecte d’implementació de la Plataforma de Destinació Turística Intel·ligent (DTI), amb un pressupost de 250.000 euros. L’Ajuntament es dotarà de les eines necessàries per a la creació de l’Open Data Salou Turístic. 

En aquest eix s’hi inclou, també, el projecte de generació de nous continguts digitals, amb un pressupost de 100.000 euros; i el projecte de gestió de la mobilitat al municipi, amb un pressupost de 250.000 euros, que ajudarà a desconcentrar l’espai públic i al fet que els sectors econòmics dels diferents punts de Salou es puguin beneficiar de la presència dels turistes. 

Pel que fa al projecte de generació de nous continguts digitals, servirà per dotar de contingut històric el Camí de Ronda, com a producte turístic. 

El quart i darrer eix és la competitivitat turística. Cal dir que en aquest punt Salou va presentar projectes d’aparcaments dissuassius, intel·ligents i sostenibles, amb una dotació de 600.000 euros. S’habilitaran diverses àrees d’aparcaments de vehicles, per reduir la petjada del carboni a Salou, al carrer Pompeu Fabra, a l’avinguda de les Pedreres; al carrer Carles Roig; al carrer Barenys i Avinguda Joan Fuster / Passeig del 30 d’Octubre. 

L’alcalde de Salou ha manifestat la importància de "desestacionalitzar per tenir una economia sostenible" i ha assegurat que "es continuarà treballant per anar creant projectes". Així mateix, ha agraït al secretari d’Estat de Turisme d’Espanya, Fernando Valdés, i també a la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, amb els seus respectius equips, "per haver valorat positivament les propostes transformadores del municipi, tenint en compte la sostenibilitat, la intel·ligència i la desestacionalització". 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

12.jpg
7.jpg
9.jpg
10.jpg
4.jpg
5.jpg
2.jpg
6.jpg
8.jpg
11.jpg

Document Actions