Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou rep de mans de la Generalitat les plaques acreditatives als establiments i entitats del municipi adherits al segell de Destinació de Turisme Esportiu

Salou és la primera DTE certificada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) en la modalitat Pol d’Excel·lència en Futbol. L’Ajuntament, el Complex Esportiu Futbol Salou i 9 establiments del municipi estan adherits a aquesta marca d’especialització

dimarts 29 octubre 2013

La directora general de Turisme, Marian Muro, ha lliurat avui a l’alcalde de Salou, Pere Granados, la placa acreditativa que el municipi ha estat certificat com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE) en la modalitat de Pol d’Excel·lència en Futbol, convertint-se d’aquesta manera en la primera DTE certificada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) en aquesta modalitat.

En el decurs de l’acte, també han rebut la placa acreditativa el Complex Esportiu Futbol Salou i els 9 establiments adherits a la marca DTE: Càmping Resort Sangulí; Hotel Belvedere; Hotel-Apartament Best Da Vinci; Hotel-Apartament Blaumar; Hotel Calypso; Hotel Magnolia; Hotel Regente Aragón; 4R Regina Gran Hotel; i Hotel Sol Costa Daurada. Aquests establiments suposen més de 8.000 places certificades, xifra que representa un 18% del total de les places certificades a les 13 DTE que hi ha actualment a Catalunya.

L’alcalde, ha manifestat en el decurs de l’acte que “tenim entre mans una gran oportunitat per promocionar l’esport. Ja vam començar fa anys a sumar esforços per tirar endavant el repte de turisme esportiu; vosaltres com a empreses i nosaltres com a destinació perquè creiem fermament que hem de buscar que la nostra societat sigui competitiva en qualitat i amb l’especialització per ser cada vegada millors”. A més d’agrair la certificació atorgada per la Direcció General de Turisme i felicitar el sector privat que s’ha sumat a la iniciativa  ha destacat que “som un municipi líder dins de Catalunya i amb el maridatge entre sector privat i sector públic seguirem treballant en el dia a dia per ser millors”.

 

Per la seva part, la directora general de Turisme ha destacat que “per a obtenir aquesta acreditació esportiva, és imprescindible comptar amb un entorn atractiu i preparat,  un clima excel·lent i una oferta turística de qualitat. Requisits que, no cal dir-ho, Salou acompleix amb escreix”. I ha recordat que “a més, ara fa 10 anys que Salou va esdevenir la primera destinació certificada amb el segell de Destinació de Turisme Familiar, amb un total de 50 establiments adherits al projecte, alguns dels quals avui també recullen el distintiu d’esportiu”. En aquest sentit, Muro s’ha mostrat satisfeta de “la bona sintonia entre els sector públic i privat del municipi, que fa possible el bon funcionament d’aquests projectes amb l’objectiu d’oferir als nostres turistes un producte cada cop més especialitzat i adaptat a les seves necessitats”.

 

En el decurs dels parlaments i abans del lliurament de les plaques distintives el regidor de Turisme, Benet Presas, ha manifestat la seva satisfacció per haver aconseguit la distinció i ha instat a “seguir en el camí correcte i a desitjar que dins d’un temps fem un nou acte per celebrar que hem aconseguit una nova certificació en vela o multiesport; donat que som subseu dels jocs mediterranis 2017”. Ivan Tibau, secretari general de l’Esport ha felicitat Salou “perquè esteu de moda” i ha lloat “el compromís i l’aposta pel turisme esportiu com a manera d’obrir-se al món i perquè l’esport representa també una bona repercussió econòmica”.

 

Salou, Pol d’Excel·lècia en Futbol

 

El Complex Esportiu Futbol Salou és la instal·lació esportiva clau que ha permès al municipi ser el primer en obtenir el segell DTE en la modalitat de Pol d’Excel·lència en Futbol. Aquest equipament ha estat dissenyat exclusivament per a la pràctica d’aquest esport i per desenvolupar tots els serveis que hi estan relacionats. Està pensat per a tots aquells clubs, escoles de futbol i jugadors de tots els nivells, que vulguin dur a terme campus de futbol, estades esportives, cursos per a entrenadors, etc.

Entre d’altres espais, disposa de 6 camps de futbol 11, convertibles en 12 camps de futbol 7; 4 camps de gespa natural; 2 camps de gespa artificial; zones per treball físic i aules.

 

La certificació de Salou com a DTE aporta al municipi diversos avantatges com ara disposar d’eines per millorar la promoció i comercialització de la destinació, en especial en el segment de la pràctica esportiva; afavorir el treball envers la desestacionalització; potenciar la col·laboració amb el sector turístic del municipi; i rendibilitzar les instal·lacions esportives des del punt de vista econòmic, social i esportiu.

L’acte que s’ha dut a terme a la seu de patronat de Turisme en presència del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; el regidor de Turisme de Salou, Benet Presas; la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació, Carme Mansilla; la representant territorial de l’Esport a Tarragona, Gemma Solé a més d’altres empresaris adherits i autoritats.

Galeria d'imatges

DSCN2223.JPG
DSCN2200.JPG
DSCN2223.JPG
DSCN2200.JPG

Document Actions