Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou rep el premi Digital Tourist 2020, en la categoria de Gestió del Flux Turístic, pel sistema de control de l’aforament de les platges

divendres 16 octubre 2020

L’alcalde Pere Granados va assistir, ahir dijous, al vespre, al lliurament de guardons, atorgats per AMETIC, a l’Auditori de l’Ajuntament de Benidorm

L'alcalde de Salou, Pere Granados, va recollir ahir dijous, al vespre, el premi Digital Tourist 2020, atorgat per AMETIC, en la categoria de Gestió del Flux Turístic, pel sistema tecnològic posat en marxa aquest estiu a les platges pel control de l'aforament de persones. Granados va rebre el guardó de mans de l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez.

En la seva intervenció, l'alcalde Pere Granados va remarcar la importància d'implementar sistemes de transformació i gestió digital dels serveis, que ens permetin millorar l'experiència del visitant, amb la disposició de dades de la realitat. També, en aquest sentit, va assenyalar que "és important que en aquesta aposta necessària per l'estratègia digital es prioritzi la millora de la qualitat de vida dels residents".

Ahir dijous, a la tarda, el responsable TIC de l'Ajuntament de Salou, Jesús Redón, també va participar, de forma telemàtica, en una interessant taula de debat sobre la gestió del flux de turistes.

 

Sistema de control d’aforament a les platges

Cal dir que l’Ajuntament de Salou ha fet aquest estiu una aposta ferma per aquest sistema tecnològic de vigilància a les platges i cales del municipi, per tal de garantir les mesures de distanciament social, com a precaució davant la COVID-19.

Amb un total de 22 sensors instal·lats, residents i visitants han pogut conèixer, en temps real, els nivells d’ocupació per poder gaudir del sol i del mar, amb seguretat. El sistema informava amb una aplicació web, platges.salou.cat, de l’estat d’ocupació de les platges en cada moment, en base a les dades dels recomptes recollides pels sensors. Cal recordar que, en cap cas, s’obtenien imatges dels banyistes, garantint la normativa en matèria de seguretat i protecció de dades.

El sistema, basat en tecnologia que inclou analítica de vídeo en cada sensor (edge computing), permetia, aplicant la intel·ligència artificial, anar aprenent i millorant els resultats dels recomptes, de forma que cada cop fossin més precisos.

Cal dir que el sistema inclou una plataforma d'avisos i alarmes als diferents cossos de seguretat, Policia Local i Protecció Civil, que informava dels canvis d'estat per tal que es prenguessin les mesures de control en els accessos que es consideressin en cada moment i en cada platja o sector definit, focalitzant, amb detall, els punts més conflictius.

A platges.salou.cat s’hi pot accedir des de dispositius mòbils tipus Android o Iphone, sense necessitat de descarregar cap app al mòbil.

Cal destacar que s’han comptabilitzat gairebé 23.000 visites a l’aplicació web, durant els mesos de juliol i agost.

El format de la informació és senzill, entenedor i a través d’un mapa. Es podia saber si era possible accedir a la platja a través d'una llegenda fàcil i entenedora, en tres colors: verd, taronja i vermell, indicant si el nombre de persones era acceptable (verd), es trobava en llindar de la capacitat (taronja) o, simplement, ja no s’hi podia accedir (vermell).

 

Galeria d'imatges

PREMIS DIGITAL TOURIST 2020 (1).jpg
PREMIS DIGITAL TOURIST 2020 (2).jpg
PREMIS DIGITAL TOURIST 3.jpeg
PREMIS DIGITAL TOURIST 4.jpeg

Document Actions