Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou rep el reconeixement Administració Oberta 2023, per la seva transformació digital

dimarts 02 juliol 2024

L’Ajuntament de Salou ha rebut, per setè any consecutiu, el Reconeixement de l’Administració Oberta, en obtenir un dels índex de maduresa digital més rellevants del país, durant l'exercici 2023. Amb aquest guardó, el municipi, que ha quedat en segona posició pel que fa a ajuntaments de 20.001 a 50.000 habitants, junt amb altres quatre poblacions catalanes més, demostra la consolidació d’una política de millora contínua en la transformació digital i modernització administrativa.

El lliurament de reconeixements, en la seva IX edició, ha tingut lloc aquesta tarda al TAS i s’ha fet per primera vegada a Salou, triat com referent al territori, en el procés de transformació digital, col·locant-se en el top-10 de la franja de municipis catalans, en la categoria entre 20.000 i 50.000 habitants, en les darreres 6 edicions.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha expressat que 'amb aquest acte, testimoniem que la transformació digital de les administracions locals avança, progressivament, cap a un país i una societat plenament digital'

L'alcalde de Salou ha expressat que “amb aquest acte, testimoniem que la transformació digital de les administracions locals avança, progressivament, cap a un país i una societat plenament digital”. Així, “encoratjo a seguir millorant en la gestió dels serveis públics per abordar els reptes de present i futur com la irrupció de la Intel·ligència Artificial i la seva aplicació al sector públic”.

Granados també ha destacat el fet que Salou sigui un referent de municipi intel·ligent, que impulsa la seva digitalització, des de fa anys. Per aquest motiu, sempre ha estat en el top dels municipis, amb els índex de maduresa digital més alts, ha dit. Això és fruit de l’aposta per la millora contínua dels serveis públics amb la tecnologia, aprofitant els serveis que el Consorci AOC posa a disposició. Una circumstància que permet apropar l’Administració local salouenca a la ciutadania, oferint serveis digitals de qualitat que faciliten una gestió transparent, eficaç i de confiança.

El regidor de Noves Tecnologies, Sebastià Domínguez, ha dit que aquest guardó destaca els esforços en la transparencia, la participació ciutadana i la millora dels serveis públics, a través de la tecnologia

El regidor de Noves Tecnologies, Sebastià Domínguez, ha dit que és força positiu que Salou hagi fet d'amfitrió del lliurament dels premis per als reconeixements de l'Administració Oberta 2023. Aquest guardó destaca els esforços en la transparència, la participació ciutadana i la millora dels serveis públics, a través de la tecnologia. Una fita en la què Salou hi està molt implicat. Domínguez s'ha compromès a continuar treballant per millorar la vida de les persones, gràcies a la innovació i la digitalització dels serveis.

Per la seva banda, Pilar Díaz, presidenta de Localret, ha fet referència al fet de continuar treballant per potenciar la col·laboració entre les administracions catalanes, en l'impuls dels mitjans electrònics i la incorporació de la nova tecnologia, com la IA

Per la seva banda, Pilar Díaz, ha fet referència al fet de poder continuar treballant per potenciar la col·laboració entre les administracions catalanes, en l'impuls dels mitjans electrònics i la incorporació de la nova tecnologia, com la intel·ligència artificial (IA), sobretot per poder donar un millor servei a la ciutadania i procurar el benestar dels veïns i veïnes de tots els municipis, tot millorant la gestió interna de l'administració local. 

El Consorci Administració Oberta de Catalunya atorga, anualment, els reconeixements Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals que han destacat per la seva transformació digital.

El Consorci Administració Oberta de Catalunya atorga, anualment, els reconeixements Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals que han destacat per la seva transformació digital

El seu objectiu és valorar i reconèixer la implantació i l'ús dels serveis d'administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna i el govern obert; que fonamenta la seva estratègia en la promoció de la transparència, la participació i la col·laboració entre l'Administració pública i la ciutadania, aprofitant les possibilitats que ofereixen les tecnologies de la informació i la comunicació.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde Pere Granados; el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Marc Realp (en representació de la vicepresidenta del Govern i presidenta de l’AOC, Laura Vilagrà); la presidenta de Localret, Pilar Díaz, i el director de l’AOC, Santi Gallardo.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

XSM_6085.jpeg
XSM_6092.jpeg
XSM_6186.jpeg
XSM_6216.jpeg
XSM_6250.jpeg
XSM_6257.jpeg
XSM_6387.jpeg
XSM_6435.jpeg
XSM_6524.jpeg
XSM_6537.jpeg
XSM_6554.jpeg
XSM_6566.jpeg
XSM_6584.jpeg
XSM_6601.jpeg
XSM_6618.jpeg
XSM_6620.jpeg
XSM_6627.jpeg
XSM_6631.jpeg
XSM_6644.jpeg
XSM_6651.jpeg
XSM_6732.jpeg
XSM_6790.jpeg
XSM_6837.jpeg
XSM_6884.jpeg
XSM_6903.jpeg
XSM_6922.jpeg
100.jpeg
200.jpeg
300.jpeg

Document Actions