Salou rep el segell ECOMED pel seu compromís amb la biodiversitat marina i la sostenibilitat del litoral
dimarts 03 juny 2025
Salou ha estat distingit, per primera vegada, amb el segell ECOMED, una certificació anual que reconeix el compromís dels municipis amb la conservació del medi marí i la promoció d’un model de desenvolupament litoral sostenible.
El lliurament del distintiu ha tingut lloc aquest dimarts al matí a la platja de Llevant, en un acte presidit que ha comptat amb la presència de l’alcalde Pere Granados, en el marc del projecte ECOMED impulsat per la Diputació de Tarragona.
Aquest reconeixement consolida Salou com una destinació referent en matèria de sostenibilitat i reforça el seu compromís amb la protecció del paisatge i la biodiversitat marina com a eixos estratègics del seu desenvolupament turístic.
L’alcalde Pere Granados ha posat en valor la distinció, assegurant que “aquest segell representa un aval institucional a l’esforç col·lectiu que estem fent des de l’Ajuntament de Salou per preservar el nostre entorn marí i fomentar valors de sostenibilitat entre la ciutadania i els visitants”. Ha afegit que es tracta d’una fita que ens encoratja a seguir avançant en aquesta direcció i a tenir cura del nostre entorn paisatgístic i marí”.
Granados ha remarcat, a més, que “Salou, amb iniciatives com aquesta, reafirma la seva voluntat de sensibilitzar la societat sobre la necessitat de preservar els ecosistemes marins i garantir-ne la continuïtat per a les generacions futures”.
En el marc de l’acte, s’ha dut a terme també una acció educativa i de sensibilització ambiental amb l’alliberament de Maui, una tortuga marina de l’espècie Caretta caretta, de 7 quilos de pes, que ha tornat al mar després de superar un procés de recuperació al CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins).
Maui va ser trobada el passat 16 de març per una embarcació recreativa a la costa de Mataró, amb una lesió ocular, probablement causada per l’impacte amb una embarcació. Gràcies a la coordinació entre els Agents Rurals i l’equip del CRAM, l’animal va ser atès immediatament i integrat dins el programa de recuperació del projecte SERVIMAR, on ha rebut seguiment i tractament especialitzat.
La jornada ha inclòs, també, un simulacre de rescat de fauna marina protegida, conduït pels educadors del CRAM, amb la participació activa d’alumnat de diversos centres educatius del municipi i públic assistent, amb l’objectiu de conscienciar sobre la fragilitat dels ecosistemes marins i la importància de protegir-los.