Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou rep la visita de 24 alumnes i 6 professors de Polònia, Itàlia i Turquia del programa ‘Erasmus Give life, Live life’, dedicat a l’estudi de les donacions d’òrgans i teixits

divendres 13 maig 2022

L’alcalde Pere Granados, acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, els va donar la benvinguda al Saló de Plens

El programa es coordina des de Polònia i l’Institut Marta Mata de Salou hi participa com a soci col·laborador


Salou ha acollit aquests dies, i fins avui divendres, un grup de 24 alumnes i 6 professors de Polònia, Itàlia i Turquia, del programa Erasmus, que té com a objecte d’estudi el projecte ‘Give life, Live life’, i tracta sobre la donació d’òrgans i teixits i els seus aspectes ètics. Aquest va començar el 2019, però a causa de la pandèmia s’ha allargat fins aquest curs.

A principis de setmana, l’alcalde de Salou va rebre aquest grup d’estudiants al Saló de Plens de l’Ajuntament, acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez. A la visita, també hi van assistir Núria Grau, cap d’estudis; Patrícia Rodríguez, Antonella Iallonardi i Walter Miraldi, Ewa Szromek, Wlodzimierz Ciempa, Mehmet Yildirim i Yunus Ózbek.

Hi ha 8 alumnes dels darrers cursos de secundària i dos professors de cada país.

Pere Granados va conversar amb l’alumnat sobre el patrimoni cultural i natural del municipi i sobre els principals atractius turístics, a més d’alguns dels fets històrics sobre la figura del rei Jaume I, temes pels quals van mostrar molt d’interès.

L’alcalde valora la realització dels programes Erasmus dient que “aporten molt als alumnes i als professors, ja que poden practicar idiomes i treballar aspectes d’investigació sobre els quals en poden fer treballs i extreure’n conclusions”.

Per la seva part, la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, considera que “és molt interessant aquest tipus de vivències i intercanvis culturals, ja que fa que les persones es nodreixin d’experiències tant a nivell curricular, com també des del punt de vista personal”.

Dins del programa d’activitats que tenen previst, la setmana del 23 al 27 de maig es clourà l’experiència amb una mobilitat a Estambul, en la què hi prendran part 8 alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Marta Mata.

Galeria d'imatges

P1410466.JPG

Document Actions