Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou rep la visita de la colla dels Xiquets de Hangzhou en el marc del concurs de castells

divendres 30 setembre 2016

 

Fa quatre anys ja van oferir una exhibició castellera al passeig. Avui han tornat a aixecar castells davant la sorpresa de centenars de persones


La primera i única colla castellera que hi ha a la Xina, els xiquets d'Hangzhou, han visitat avui el Patronat de Turisme i han aixecat castells al passeig Jaume I davant l’atenta mirada dels visitants. Després de 4 anys, aquesta singular colla castellera ha tornat a la capital de la Costa Daurada on han estat rebuts a la seu del Patronat de Turisme per part de l'alcalde, Pere Granados, i el regidor de Turisme, Benet Presas, a més del president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Joan Ibarra, entre d'altres autoritats. Els castellers -que s'allotgen a Salou- han viatjat fins a les nostres contrades i participaran en la segona jornada del certamen del Concurs de Castells de Tarragona que tindrà lloc demà dissabte, 1 d’octubre, a la Tàrraco Arena Plaça.

L’alcalde i el propietari de l’empresa tèxtil que apadrina la colla, Qian Anhua, s’han intercanviat obsequis protocol·laris i tot seguit han aixecat castells de set com el 2 de 7, el 4 de 7, el 3 de 7 i un pilar de 5.

Es dóna la circumstància que aquesta colla es va crear fa sis anys i, apadrinada per la Colla Vella dels Xiquets de Valls, ha aconseguit exportar a l'altra banda del món una de les tradicions catalanes més singulars. Els Xiquets de Hangzhou són una colla que va néixer a la colònia tèxtil Antex, a la ciutat xinesa de De Qing, situada a l’est del país. L’empresari tèxtil xinès Qian Anhua havia conegut el món casteller en un viatge a Catalunya l’any 2011 i va decidir importar-los a la seva terra. La colla ha arribat a descarregar, en una mateixa diada, el 3 de 8, el 2 de 7 i el 5 de 7. Demà dissabte, però, podrien donar un salt qualitatiu –i històric– si finalment acaben intentant i assolint el seu primer castell de nou pisos.

Galeria d'imatges

xiquets.jpg
xiquets.jpg
xiquets.jpg
P1290364.JPG
P1290382.JPG

Document Actions