Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou rep les banderes que certifiquen la qualitat i la sostenibilitat de les platges de Llevant i Ponent

divendres 14 juny 2024


L'alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha rebut aquest divendres a Jérez de la Frontera, Cádiz, les prestigioses banderes Q de Qualitat i S de Sostenibilitat. 

L'acte de lliurament de banderes, que s'ha fet per primera vegada fora de Madrid, ha tingut lloc un cop finalitzat el VII Congrés Internacional de Qualitat i Sostenibilitat Turística i que ha comptat amb la presència de Rosario Sánchez Grau, Secretària d'Estat de Turisme.

El president andalús, el popular Juanma Moreno, ha estat l'encarregat de tancar el VII Congrés organitzat per l'ICTES, on s'hn tractat temes candents per la indústria turística del país. 

Aquestes distincions, concedides per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTES), i que consoliden el reconeixement de Salou com un exemple de gestió turística sostenible i de qualitat, celebren l'excel·lència sostinguda de les platges de Ponent i Llevant de Salou.

Reconegudes des de 2008 i ara també amb la certificació Safe Tourism Certified des de 2020, aquestes platges han superat rigorosos processos de revisió i auditories que avaluen des de la qualitat de l'aigua fins als serveis de seguretat i manteniment.

El rigorós procés de certificació, que segueix la normativa UNE-ISO 13.009:2016, implica una revisió detallada cada tres anys, incloent-hi controls regulars i renovacions per garantir la màxima qualitat en tot moment

El rigorós procés de certificació, que segueix la normativa UNE-ISO 13.009:2016, implica una revisió detallada cada tres anys, incloent-hi controls regulars i renovacions per garantir la màxima qualitat en tot moment. Amb la recent renovació en 2023 i el seguiment en curs aquest 2024, Salou demostra el seu compromís continu amb l'excel·lència i la qualitat.

Treball ben fet
Durant l'acte, el president d'ICTES, Miquel Mirones, ha dit que tenir aquestes banderes (la Q i la S) és la millor manera de transmetre als turistes i visitants que les platges del municipi tenen qualitat, fiabilitat, seguretat i que han estat avaluades segons criteris seriosos, rigorosos i auditats per complir amb la normativa des del punt de vista de qualitat i sostenibilitat.

Miquel Mirones argumenta que si Salou disposa d'aquestes certificacions és perquè està fent bé la seva feina i que està fent una aposta clara per la qualitat i la sostenibilitat.

Miquel Mirones argumenta que si Salou disposa d'aquestes certificacions és perquè està fent bé la seva feina i que està fent una aposta clara per la qualitat i la sostenibilitat

El màxim responsable d'ICTES recorda que aconseguir aquesta certificació no és fàcil: "és molt dur, és molt difícil, no es regala, s'audita", es revisa cada any i quan estan onejant és perquè s'han fet els deures; és a dir, "si les platges tenen aquesta bandera, significa que ho estan fent bé sense cap dubte, significa que no només ho estan fent bé, sinó que algú ha revisat que ho estan fent bé, ho ha auditat i per això li hem atorgat la certificació".

Alcalde molt satisfet
L'alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha felicitat la implicació de tots els tècnics que han treballat per aassolir aquesta cerficació i  ha expressat el seu orgull per aquests reconeixements, remarcant que són el resultat d'una gestió eficaç i dedicada a proporcionar un servei excepcional a tots els visitants, garantint així una experiència de platja inigualable en un entorn compromès amb la sostenibilitat.

Aquest reconeixement no només enforteix la reputació de Salou com a destinació turística de primer nivell, sinó que també serveix com a model inspirador per a altres comunitats que aspiren a millorar la qualitat i la sostenibilitat dels seus serveis turístics.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

pere_SEC_Estado.jfif
Pere_Miguel_Mirones.jfif
pere_juanmaMoreno.jfif
ictes-pere.jpg

Document Actions