Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou rep una seixantena de persones de l’Associació d’Alzheimer de Lleida al Jardí Botànic

L’Associació de familiars d’Alzheimer de Salou (AFAS) compartiran les instal•lacions de l’àrea de respir tal i com es va acordar en un conveni impulsat per l’Ajuntament

dilluns 09 juliol 2012

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb el President de l’Associació de familiars d’Alzheimer de Salou, Pascual Roche i la presidenta de l’Associació de familiar d’Alzheimer de Lleida, Joana Espuga i la regidora de la demarcació de Lleida de participació Ciutadana, Gent Gran i Voluntariat sènior, Dolors Arderiu, han donat la benvinguda a més de seixanta  persones de l’Associació lleidatana al Jardí Botànic de Salou, espai del que podran disposar a partir d’ara.

L’alcalde de Salou ha destacat que “és important posar en marxa iniciatives de col•laboració i cooperació entre institucions públiques i socials per tirar endavant projectes com aquest, que ofereix atenció als malalts d’Alzheimer en el lloc que viatgen o passen les vacances les seves famílies” i ha afegit que “això consolida encara més la nostra destinació en la marca de Turisme Familiar perquè obre un nou servei per a les famílies que tenen persones al seu càrrec amb dependència”. Granados també ha volgut remarcar que “les dues associacions i el seu voluntariat, però sobretot la de Salou, mereixen tot el nostre reconeixement i agraïment per l’experiència i l’esforç que realitzen per les famílies que atenen”

Per la seva part, el President de AFAS, Pacual Roche, ha volgut agrair a l’associació de Lleida l’inici d’aquesta col•laboració i ha manifestat la seva satisfacció per poder compartir aquest nou espai. Igualment la Presidenta Joana Espuga de l’associació lleidatana s’ha mostrat molt agraïda a totes les persones que han facilitat que s’hagi pogut establir aquesta col•laboració  i a partir d’ara puguin “gaudir d’aquest magnífic espai”.

El conveni que permet l’ús de les instal•lacions del Jardí Botànic va ser impulsat recentment des de la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Salou després de reunir-se amb l’associació de Lleida i també especialment per l’alcalde de la ciutat.

D’aquesta manera, el Projecte Associació Alzheimer Salou, permetrà a partir d’ara, que persones amb aquesta malaltia de Lleida i de la seva demarcació puguin utilitzar el servei del centre de Salou, assistint als diversos tallers que aquest ofereix, com per exemple els cursos de psicoestimulació cognitiva, durant el període de vacances. La iniciativa, pionera a Catalunya, sorgeix de l’acord entre l’Associació Alzheimer Lleida i l’Associació Alzheimer Salou. Amb aquesta col•laboració es fa possible que les famílies puguin compartir l’estiu amb els seus malalts, tot garantint el lleure per a uns i l’atenció pels altres. 

En aquest acte, també van estar presents el regidor de Salut Pública, Ramon Pascual, la Regidora de Cultura, Maria Jose Rodríguez i el regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla. Es assistents han pogut descobrir aquest espai, gaudir de diferents actuacions i dinar tots conjuntament.

 

Galeria d'imatges

DSCN7017.JPG
DSCN7017.JPG

Document Actions